Παγκόσμιο Μπιτς Χάντμπολ: Τέταρτη θέση τόσο για την Εθνική Γυναικών των αφων Κεπεσίδου όσο και για τους Ανδρες του Θεοδώρου

Την τέταρτη θέση κατέκτησαν τόσο η Εθνική Γυναικών όσο και η Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι γυναίκες στον μικρό τελικό γνώρισαν την ήττα από την Ολλανδία με 2-1. Το πρώτο σετ κατέκτησαν οι Ολλανδές με 22-23 αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά, βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα και είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, χωρίς πάντως σε κανένα σημείο του σετ να παίρνει διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων. Το σετ κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό, όταν η Κρούγερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 18-16 και η Νικολίνα Κεπεσίδου πέτυχε το γκολ με το οποίο η Ελλάδα κατέκτησε το σετ με 19-16 και έκανε το 1-1.

Στα shootout, στις πρώτες πέντε προσπάθειες οι δύο ομάδες είχαν από ένα άστοχο σουτ (Διακογιάννη για την Ελλάδα και Μολ για την Ολλανδία) με το σκορ να είναι στο 8-8. Τελικά η τρίτη θέση κρίθηκε στην έκτη προσπάθεια με την Τερ να αποκρούει το σουτ της Δημητρίου και την Κρούγερ να σκοράρει και να δίνει την νίκη (9-8) και το χάλκινο μετάλλιο στην Ολλανδία με 2-1 σετ. Κάτω από τα δοκάρια για την Ελλάδα ήταν η Μάγδα Κεπεσίδου, η οποία σημείωσε και δυο πόντους στην διάρκεια της αναμέτρησης.

Στους Ανδρες επίσης η Εθνική Ομάδα κατέκτησε την 4η θέση στον κόσμο. Η Βραζιλία επικράτησε με 2-0 σετ (18-15, 24-18) στον μικρό τελικό και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας την Ελλάδα στην τέταρτη θέση. Με την Εθνικη και σε αυτόν τον αγωνα έλαβε μέρος ο Αλεξανδρουπολίτης Κώστας Θεοδώρου αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.