Απορρίφθηκαν από το Διαιτητικό της ΕΠΟ οι προσφυγές Καβάλας και Πιερικού για να σώσουν την SL2 – Οριστικά στην Γ’ Εθνική

Η ελπίδα του Πιερικού αλλά και της Καβάλας να σώσουν την κατηγορία έπεσαν στο κενό ως προς την προσφυγή τους κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League 2.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της ομάδας της Πιερίας και συνακόλουθα της Καβάλας και έτσι κρίθηκε καθ’ όλα νόμιμη με ομόφωνη απόφαση η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της SL2 για την επικύρωση, με την οποία οριστικά ξέρουμε ποιες ομάδες παραμένουν στην κατηγορία και ποιες πέφτουν (ακόμα και αν κάποιες στο μεταξυ αποχωρήσουν τωρα).

Αρα η Καβάλα οριστικά υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική και θα μετέχει δεδομένα στον 1ο όμιλο εχοντας ως αντιπάλους, μεταξύ άλλων, τον Αρη Αβάτου από την Ξάνθη και τον Πανθρακικό από την Κομοτηνή. Δεδομένα πλέον υποβιβάζεται και ο Πιερικός, οπότε θα μετέχει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αλλά οριακά δεν γνωριζουμε ακόμα τον όμιλο.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ την Παρασκευή (24/6) αναφέρει τα εξής:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις. (…)
-Απορρίπτει την από 11.5.2022 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 12879/2022 προσφυγή της ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα 1965 κατά της Super League 2.
 -Απορρίπτει την προσφυγή της ΠΑΕ Πιερικός ΣΦΚ 1961 κατά της από 06.05.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague 2 και την πρόσθετη παρέμβαση των ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 και ΠΑΕ Απόλλων Πόντου υπέρ της προσφεύγουσας».