«Αποχαιρετά» μετά από μια πενταετία τον Ορέστη Ορεστιάδας ως πρώτος σκόρερ αλλά παραμένει Θράκη ο «Έρικ Καστέλ» της Ηλείας

Μετά από σχεδόν μια πενταετία στην Ορεστιάδα και τον Ορέστη παρελθόν θα αποτελέσει με το πέρας των σπουδών του ο εκ των αρχηγών της ομάδας Ερρίκος Μπακογιάννης.

Ο 26χρονος επιθετικός από την Ηλεία, που την περίοδο αυτή υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων θα παραμείνει στην Θράκη, ωστόσο θα αφήσει τον Έβρο και θα μετακομίσει στην Ροδόπη.

Ο … «Ερικ Καστελ» της Ηλείας όπως τον φωνάζουν, φέτος παρά την σχολή και το φανταρικό πέτυχε δέκα γκολ στο πρωτάθλημα και ήταν και πρώτος σκόρερ της ομάδας όπως και την περίοδο προ κορωνοιού προπερσι όπου είχε 12 τέρματα. Συνολικά στον Ορέστη είχε 40 τέρματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο αγωνιζόμενος κυρίως ως πλάγιος επιθετικός αν και αγωνίζεται και ως κεντρικός επιθετικός.

Ο Μπακογιάννης, ξεκίνησε στα 13 του στον Ηλειακό Βαρθολομιου στη Α’ ΕΠΣ Ηλείας μένοντας μια επταετία, διάστημα που βρέθηκε στις Μεικτές της Ηλείας και στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας στα 15 του. Κατόπιν βρέθηκε στον Άγιο Δημήτριο Αθηνών, και στην συνέχεια μετακόμισε για σπουδές στην Γεωπονία στην Ορεστιάδα και στον Ορέστη, διάστημα όπου κέρδισε το πρωτάθλημα και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας την περίοδο αυτή, ενώ κέρδισε και ένα Σούπερ Καπ Έβρου.

Ιδιαίτερη στιγμή τόσο για τον ίδιο, όταν πέτυχε αυθεντικό χατ τρικ, δηλαδή τρία τέρματα όχι απλά σε έναν αγώνα αλλά σε ένα ημίχρονο ως αρχηγός του Ορέστη πραγματοποιώντας ένα ξεχωριστό ρεκόρ στην 90χρονη και πλέον ιστορία του συλλόγου της Ορεστιάδας απέναντι στον μεγάλο αιώνιο αντίπαλο σε επίπεδο Έβρου στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.