Super League: Επιστρέφει στην ΑΕΚ για δίδυμο με τον Στάνκοβιτς αλλά αναζητά και νέα πρόταση από εξωτερικό αντί 1 εκατ. ευρώ ο Αθανασιάδης

Ο Γιώργος Αθανασιάδης επιστρέφει για να…μείνει στην ΑΕΚ και η εκτίμηση του Αλμέιδα είναι θετική για να κάνει δίδυμο με τον Στάνκοβιτς!

Στο φινάλε της περασμένης σεζόν, για την ΑΕΚ υπήρχε ερωτηματικό στο θέμα της τριάδας των τερματοφυλάκων. Ενώ ήταν ξεκάθαρο, πως υπήρχε εμπιστοσύνη γύρω από τον Στάνκοβιτς και την ικανότητα του να είναι ο βασικός πορτιέρε της Ενωσης, είχε λυθεί το ζήτημα του τρίτου γκολκίπερ με την προώθηση του Βασίλη Χατζηεμμανουήλ, υπήρχαν αμφιβολίες για το ποιος θα ήταν ο δεύτερος τερματοφύλακας. Τα νέα δεδομένα που έφερε ωστόσο ο Ματίας Αλμέιδα, δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στον πρώην γκολκιπερ του Πανθρακικού Γιώργο Αθανασιάδη.

Έπειτα από μια μαγική σεζόν με τη Σερίφ Τιρασπόλ, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα και έκανε εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη, ο Αθανασιάδης είναι αλήθεια πως ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του. Έγινε ξανά μέλος της Εθνικής, κατάφερε το όνομα του να συζητείται σε αρκετά κλαμπ ανά την Ευρώπη. Σε όλο αυτό το διάστημα που ο Αλμέιδα βρίσκεται στην Αθήνα και ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στην ΑΕΚ, υπήρξε ενδελεχής μελέτη των στοιχείων του διεθνή κίπερ. Έπειτα από όσα είδε, ο τεχνικός της ΑΕΚ εμφανίζεται αρκετά βέβαιος, πως ο Αθανασιάδης είναι τερματοφύλακας που μπορεί να ακουμπήσει η ομάδα την επόμενη χρονιά.

Έτσι, σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον της σεζόν, ο 29χρονος τερματοφύλακας επιστρέφει στην ΑΕΚ για να μείνει, σημειώνει το sdna και προσθέτει: «Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σε μια ανοιχτή διαδικασία όπως είναι για κάθε ομάδα η μεταγραφική περίοδος (και ειδικά του καλοκαιριού), τα πράγματα μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, ότι μέσω του μανατζερικού γραφείου που συνεργάζεται, ο Αθανασιάδης ψάχνει ακόμα επιλογή για την παραμονή στο εξωτερικό»

Είναι εύλογο, ότι ο Αθανασιάδης θέλει να κεφαλαιοποιήσει τη χρονιά που έκανε στη Μολδαβία, να πάει κάπου που θα είναι βασικός. Λέγεται πως υπάρχει κινητικότητα από διάφορες ομάδες, με την ΑΕΚ να ξεκινά κάθε κουβέντα από το 1 εκατ. ευρώ και βλέπουμε. Άλλωστε, μη λησμονεί κανείς, πως ο Αθανασιάδης μπαίνει στην τελευταία χρονιά που δεσμεύεται από συμβόλαιο με την ΑΕΚ, μέχρι τώρα δεν ήταν ικανοποιητική η συμφωνία και θα πρέπει να υπάρξει οριστική απόφαση.

Όσον αφορά τον Παναγιώτη Τσιντώτα, είναι δεδομένο πως έχει το βάρος της φθοράς που υπέστη την τελευταία διετία. Υπήρξαν καταστάσεις που έφεραν τα πράγματα σε οριακό σημείο και το μέλλον του στην ΑΕΚ είναι εξαιρετικά επισφαλές. Για τον 29χρονο τερματοφύλακα ισχύει επίσης, πως βρίσκεται και αυτός στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου, άρα είναι και η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ να τον πουλήσει για να βάλει κάποια χρήματα στο ταμείο.