Παγκόσμιο Μπιτς Χάντμπολ: Με το δεξί οι Εθνικές με κορυφαία Κεπεσίδου στις γυναίκες και τέσσερα γκολ Θεοδώρου στους άνδρες

Δυναμικό ξεκίνημα για τις Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball «Ηράκλειο 2022» που διεξάγεται στο Karteros Beach Sports Center.

Η πρωταθλήτρια Μεσογείου Εθνική Ανδρών στο παρθενικό της παιχνίδι σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επικράτησε 2-0 του Πουέρτο Ρίκο με τρομερή ανατροπή στο 2ο σετ, ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική Γυναικών νίκησε 2-1 το Μεξικό.

Στους άνδρες, η ομάδα των Γιάννη Λαζαρίδη- Πάνου Γούσιου ήταν καταιγιστική στο πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε με 30-13, ενώ στο δεύτερο βρέθηκε πίσω με 18-10, αλλά φοβερό σερί 15-0, ανέτρεψε το ματς και κέρδισε με 27-20 για το 2-0. Λαδάκης με 16 και Τσαναξίδης με 14 πόντους, ήταν πρώτοι σκόρερ για την Εθνική, ενώ καθοριστικές επεμβάσεις είχε ο Κώστας Γουργούμης. Τέσσερα τέρματα πέτυχε ο Εβρίτης Θεοδώρου.

Η Εθνική Γυναικών αν και δυσκολεύτηκε, κατάφερε να νικήσει 2-1 το Μεξικό στα σουτ άουτ με κορυφαία την Αλεξανδρουπολίτισσα Μάγδα Καπεσίδου (10 επεμβάσεις). Η Ελλάδα πήρε το πρώτο σετ με 23-18, αλλά έχασε το δεύτερο με 22-18. Στα σουτ άουτ η Εθνική πιο έμπειρη και κατάφερε να κερδίσει 7-6 με γκολ της Τζένη Διακογιάννη και ενώ είχαν προηγηθεί οι χαμένες προσπάθειες από Βάργκας, Μούρνου και Ριβέρα που έχασε την μπάλα στο 5ο πέναλτί του Μεξικού. Συμμετείχε στον αγωνα και η Νικολίνα Κεπεσίδου.

Θεωρητικά οι Εθνικές ομάδες με τις νίκες τους βρίσκονται μια… ανάσα από την πρόκριση στη Β’ φάση, ωστόσο τα παιχνίδια που ακολουθούν εντός της ημέρας είναι κομβικά για το καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο των έξι. Η πρωταθλήτρια Μεσογείου Εθνική Ανδρών θα αγωνιστεί στις 20:10 με τις ΗΠΑ, ενώ η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Εθνική Γυναικών θα παίξει στις 21:50 με την Ταϊλάνδη.

Όλοι οι αγώνες των Εθνικών ομάδων θα διεξαχθούν στο Κεντρικό Γήπεδο και θα μεταδοθούν απευθείας από τη Δημόσια Τηλεόραση και συγκεκριμένα τη συχνότητα του ertsports2.