Για «εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» η κατάσχεση από το «Σαλέ» του Καλπαζίδη στην ΠΑΕ Ξάνθη του Πάπας με μεσεγγυούχο τον Επιτρόπου

Σε σήριαλ έχει αρχισει να εξελίσσεται η κόντρα ανάμεσα στον Μπάμπη Χατζημεστή και τον Νίκο Επιτρόπου τις τελευταίες ημέρες, με τον απλό φίλαθλο κόσμο της ομάδας να προσπαθεί σε πρώτη φάση να καταλάβει τι έχει συμβεί. Και η αλήθεια είναι ότι οι πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί.

Λοιπόν, το μυστικό της όλης υπόθεσης όπως ουσιαστικά περιγράφεται και στην ανακοίνωση του Νίκου Επιτρόπου είναι ότι έχει υπάρξει κίνηση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ Ξάνθη από την πλευρά της Vialand του Γιάννη Καλπαζίδη, δηλαδή του ανιψιού του Ιβάν Σαββίδη, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο «Le Chalet».

Σύμφωνα με όσα λέγονται στην Ξάνθη, το ποσό των χρωστουμένων κινείται σε λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Άλλοι λένε (και γράφουν) για 30.000, άλλοι μιλάνε για 60.000, αλλά ο ίδιος ο Νίκος Επιτρόπου έκανε αναφορά για «εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ». Σε κάθε περίπτωση το ποσό είναι μικρό σε σχέση με τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν πέρυσι από την διοίκηση του Μπιλ Πάπας.

Επειδή το ποσό αυτό δεν έχει εξοφληθεί και επειδή προφανώς δεν εξοφλούνταν, η εταιρεία Vialand του Καλπαζίδη, δηλαδή το περίφημο «Σαλέ», προχώρησε σε κίνηση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ Ξάνθη. Ανάμεσα σε αυτά ήταν από ό,τι φαίνεται και το… χορτοκοπτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε για να κουρεύει το χορτάρι και για το γήπεδο του ΑΟΞ ο Μπάμπης Χατζημεστής (πάντως ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο διευκρινίζοντας ότι το γκαζον στο γήπεδο του ΑΟΞ κουρεύεται με τη βοήθεια του Δήμου Ξάνθης εδώ και χρόνια).

Μεσεγγυούχος για αυτά τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ορίστηκε ο Νίκος Επιτρόπου, για αυτό και το ξέσπασμα σε βάρος του από τον Μπάμπη Χατζημεστή. Για όσους δεν ξέρουν καθότι νομικός όρος, ο μεσεγγυούχος είναι το πρόσωπο, στο οποίο ανατίθεται η φύλαξη κινητού ή ακινήτου για ένα μεταβατικό διάστημα, μέχρι να διαπιστωθεί η βεβαιότητα δικαίου ως προς τη μελλοντική τύχη του πράγματος τούτου.

Ο μεσεγγυούχος δεν έχει δικαίωμα χρήστης ή διάθεσης προς χρήση παρά μόνο φύλαξης, κατά συνέπεια για όσα πράγματα αφορά η κατάσχεση, ο Επιτρόπου έχει την υποχρέωση να τα φυλάει αλλα σε καμία περίπτωση να τα παραδίδει προς χρήση σε οποιονδήποτε. Ο διορισμός μεσεγγυούχου γίνεται είτε με ιδιωτική συμφωνία των δύο πλευρών που αντιμάχονται είτε με δικαστική απόφαση, όπως φαίνεται να είναι η περίπτωση Επιτρόπου. Επίσης, ο μεσεγγυούχος λαμβάνει αμοιβή και οφείλει να λογοδοτήσει.

«Το ότι έχω οριστεί μεσεγγυούχος των κινητών πραγμάτων που κατάσχεσε η εταιρεία VIALAND Α.Ε. που εκμεταλλεύεται το  ξενοδοχείο LE CHALET και στην οποία η Α.Ο. Ξάνθη Π.Α.Ε. οφείλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τη μίσθωση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου και του προπονητηρίου των ακαδημιών, έχει να κάνει με τη φύλαξη των κατασχεμένων και δεν θεωρώ ότι υφίσταται λόγος να λογοδοτήσω σε οποιονδήποτε», σχολίασε ο Επιτρόπου.

Αξίζει να σημειωθει ότι στην Ξάνθη λέγεται ότι η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα σε Vialand και ΠΑΕ ήταν το βαθύτερο αίτιο του επεισοδίου που είχε σημειωθεί με τον Νίκο Επιτρόπου και πρόσωπα της νέας τάξης πραγμάτων της ΠΑΕ Ξάνθη στα επίσημα του γηπέδου των Πηγαδίων τον περασμένο Φεβρουάριο, στον εντός έδρας αγώνα του ΑΟΞ με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της πώλησης του «Le Chalet» από τους Πανόπουλο και Συγγελίδη στον Γιάννη Καλπαζίδη, ανιψιό του Ιβαν Σαββίδη, τεκμηριώθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η περίφημη πολυϊδιοκτησία της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ, που εν τέλει είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία του ΑΟΞ με αφαίρεση βαθμών και τον υποβιβασμό της ομάδας στην Super League 2.

Δυο χρόνια μετα από εκείνες τις δραματικές στιγμές, με την υπόθεση να εκκρεμεί ακόμα για ορισμένες της πτυχές σε διάφορα δικαστήρια, το Σαλέ και η ΠΑΕ κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον και δικαστική διενεξη ανάμεσά τους που ειχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ Ξάνθη με μεσεγγυούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της Νίκο Επιτρόπου…