Αποθέωσε Πανθρακικό ο γενικός αρχηγός του Καμπανιακού : «Πολύ ποιοτική ομάδα παρόλο που τον κερδίσαμε, νιώσαμε το μέγεθός του»

Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Χάρης Σαββαΐδης, γενικός αρχηγός του Καμπανιακού και στενός συνεργάτης του Ηλία Σαπάνη στην τεχνική ηγεσία, με ρόλο και στις ακαδημίες, ως προπονητής αλλά και υπεύθυνος ενδυνάμωσης. 

Ο Σαββαΐδης, που βρίσκεται δεύτερη σεζόν στους “ερυθρόλευκους” και αποτελεί και παλαίμαχο των Χαλαστρινών, αλλά και των Ολυμπιακού Κυμίνων (8 χρόνια), Ηρακλή Αμπελοκήπων και ΑΕ Αμπελοκήπων αναφέρθηκε στην επίτευξη του στόχου για την επάνοδο στη Γ΄ Εθνική μετά από 4 χρόνια, τα βήματα μπροστά που έγιναν σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας, εγκαταστάσεων και ακαδημιών τη διετία με τον Θωμά Μουρμούρα στην προεδρία, τη στήριξη του κόσμου για την ομάδα του Δήμου Δέλτα, αλλά και την επόμενη μέρα στις εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του στην καλύτερη εκπομπή που ασχολείται με την Β’ και Γ’ Εθνική την “Primo Secondo” του “City of Primo” με τον Θεόφιλο Ψυχογιό:

Για το πρώτο σχόλιο μετά την ανακούφιση που έφερε η υλοποίηση του στόχου της ανόδου, ανέφερε: “Ο στόχος επετεύχθη, απολαμβάνουμε το τέλος της περιόδου, χωρίς άγχος και πίεση. Διοργανώθηκε μια γιορτή, τελετή λήξης με οικογενειακό διπλό ανάμεσα στη μεγάλη ομάδα και μια επιλογή Κ17-Κ16, για να γιορτάσουμε με αυτό τον τρόπο τη χρονιά που μας πέρασε”.

Για το αν ήρθε η άνοδος βάσει σχεδιασμού και τέλος καλό, όλα καλά, με άνεση στην Α1 και αρκετές δυσκολίες αλλά αίσια έκβαση στα πλέι οφ πρωταθλητών, σχολιασε: “Η προσπάθεια που έγινε από την αρχή, με επιλογή παικτών και τεχνικής ηγεσίας, είχαμε ως μοναδικό στόχο αυτό που πετύχαμε στο τέλος. Για αυτό δε πανηγυρίσαμε τόσο έντονα το πρωτάθλημα της Α1. Περιμέναμε μέχρι το τέλος να επιτευχθεί ο κυριότερος στόχος, η άνοδος στη Γ΄ Εθνική, για να πούμε οτι πετύχαμε πραγματικά αυτό που μαζευτήκαμε όλοι μαζί φέτος και να πανηγυρίσουμε”.

Για τη πληθώρα έμπειρων παικτών στο ρόστερ, που συνιστούσαν πολυτέλεια για τα δεδομένα τοπικού και παρέπεμπαν κυρίως σε “έτοιμη” ομάδα ήδη Γ΄ Εθνικής, είπε: “Φτιάχτηκε ρόστερ με πολύ προσεκτικές κινήσεις, έγινε επιλογή σε παίκτες έμπειρους και ποιοτικούς, με στόχο την άνοδο. Για αυτό τον στόχο έγινε η επιλογή για παίκτες και ρόστερ”.

Για το αν ανησύχησαν ποτέ, ίσως πριν το ματς με τον Πανθρακικό στα μπαράζ, όπου ήταν μεγάλο το διακύβευμα, οτι κάτι μπορούσε να στραβώσει, ανέφερε: “Στο πρωτάθλημα της Α1 υπήρχε η αίσθηση οτι έστω και δύσκολα θα πάρουμε αυτό που είναι να πάρουμε και μετά στα μπαράζ θα δίναμε όλες τις δυνάμεις μας για να ανέβουμε στη Γ΄ Εθνική. Παρότι ξεκινήσαμε με νίκη, τα δυο επόμενα αποτελέσματα στα μπαράζ δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Δε παρουσιαστήκαμε όσο καλά περιμέναμε στα επόμενα δυο παιχνίδια και σε συσχετισμό με το ρεπό που ακολουθούσε, αν δείτε και το βαθμολογικό πίνακα, ήμασταν κάτω. Οπότε το ματς με τον Πανθρακικό ήταν ένα κομβικό σημείο για τα μπαράζ, έπρεπε να το πάρουμε. Το ήξεραν τα παιδιά, όλη η ομάδα, το έδειξαν και μέσα στο γήπεδο, δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο αντίδρασης και πήραμε το παιχνίδι. Από εκεί και μετά ξέραμε οτι με 4 βαθμούς σε 2 παιχνίδια θα πετυχαίναμε αυτό που θέλαμε, οπότε και το κάναμε”.

Για τα τρία τελευταία ματς, που ουσιαστικά έγειραν θετικά τη πλάστιγγα υπέρ της ανόδου (ισοπαλία στην Προσοτσάνη ενδιάμεσα και οι νίκες με 2-0 εντός με Πανθρακικό και Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης, σε αμφότερα με σκόρερ τους Χαρίση-Ξανθόπουλο) είπε: “Μετά το ρεπό, βάζοντας κάτω τους αριθμούς και βλέποντας τα άλλα αποτελέσματα, είπαμε οτι θέλαμε 7 βαθμούς στα 3 παιχνίδια για να βγούμε κατηγορία και οφείλαμε να το κάνουμε, για αυτό είπαμε οτι μαζευτήκαμε από την αρχή της χρονιάς, για να βγούμε στη Γ΄ Εθνική. Οπότε η παρουσία μας σε αυτά τα παιχνίδια ήταν αυτή που έπρεπε, ειδικά στα δυο εντός ήταν δυο ξεκάθαρες νίκες. Η συνταγή ήταν ίδια, ήταν σημείο αναφοράς τα στημένα του Χαρίση και τα γκολ του Ξανθόπουλου καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οπότε εκμεταλλευτήκαμε τα όπλα που έχουμε, όπως έπρεπε, μαζί με την έδρα μας και πετύχαμε αυτό που θέλαμε”.

Για το αν η τριάδα που ανέβηκε, εντέλει ήταν αυτή που έπρεπε να ανέβει, δηλαδή ο Καμπανιακός με Πανθρακικό και Βύρωνα Καβάλας, απάντησε: “Αυτό ακριβώς έδειξε ο βαθμολογικός πίνακας, οτι αυτές οι τρεις ομάδες, η καθεμιά με τον χαρακτήρα και με τα χαρακτηριστικά που είχε. Ο Βύρων Καβάλας είχε σταθερή ομάδα σε αυτό που έκανε και ήξερε να παίρνει τα αποτελέσματα που ήθελε. Ο Πανθρακικός ήταν πολύ ποιοτική ομάδα, παρότι τον κερδίσαμε, νιώσαμε το μέγεθός της όντως, ήταν πολύ καλός. Και εμείς με τα στοιχεία που έχουμε, θεωρώ οτι δίκαια ήμασταν οι ομάδες που στο τέλος κέρδισαν την άνοδο στη Γ΄ Εθνική”.

Για τη στήριξη του κόσμου φέτος και αν αποτελεί προπομπό και για την επόμενη, σε υψηλότερο επίπεδο, επισήμανε: “Ειδικά στα τρία εντός έδρας των μπαράζ, παρότι ακολούθησαν κάποιοι και εκτός έδρας, ήταν έντονη η παρουσία του κόσμου. Γέμισε το γήπεδο και έδωσε μια άλλη δυναμική στην έδρα μας και στην προσπάθεια των παιδιών για να πάρουμε τα αποτελέσματα αυτά. Θεωρώ οτι η ομάδα ανεβαίνει σκαλοπάτι και ο κόσμος το θέλει αυτό, η ομάδα του χωριού να πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω. Θεωρώ βέβαιο οτι θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή και τη νέα χρονιά”.

Για την οργάνωση, τη λειτουργία, τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις και αν είναι κοντά στα στάνταρ της Γ’ Εθνικής ήδη, σε σχέση με άλλες ομάδες που έρχονται από τα τοπικά και χρειάζονται κινήσεις αναβάθμισης και χρόνο προσαρμογής, είπε: “Μέχρι πρόσφατα ο Καμπανιακός ήταν στη Γ΄ Εθνική, έχει τις παραστάσεις από αυτή την κατηγορία. Τα τελευταία δυο χρόνια, όταν ανέλαβε ο Θωμάς Μουρμούρας την προεδρία, υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στο οργανωτικό κομμάτι. Οι εγκαταστάσεις, ο αγωνιστικός χώρος που παίζαμε εμείς, νομίζω οτι δεν έχω δει τέτοιο αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, αλλά και στα μπαράζ που παίξαμε εκτός έδρας. Η δομή του συλλόγου βαδίζει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, το ίδιο και στις ακαδημίες, η οργάνωση αυτή είναι παρόμοια. Οπότε θεωρώ οτι ναι μεν έχουμε κάνει ένα βήμα, αλλά θέλει συνέχεια σε αυτή τη δουλειά, ώστε να παραμείνει οργανωμένη η δομή του συλλόγου και αυτό να βοηθήσει στην εξέλιξη της ομάδας στην κατηγορία αυτή”.

Για το ποιος πρέπει να είναι ο στόχος τη νέα χρονιά στη Γ΄ Εθνική, στην επανεμφάνιση των “ερυθρόλευκων”, δηλωσε: “Ο Καμπανιακός την επόμενη χρονιά θα πρέπει να φτιάξει και να παρουσιάσει κάτι πάρα πολύ καλό, είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία. Με ομάδες ιστορικές, που έχουν πλούσια δυναμική. Αν θέλουμε να καθιερωθούμε σε μια τέτοια κατηγορία και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, πρέπει να παρουσιαστούμε πάρα πολύ δυνατοί και από πλευράς ρόστερ και από τον κόσμο, να βοηθήσει την ομάδα, για να καταφέρουμε την καθιέρωσή μας σε αυτό το στάδιο, της Γ΄ Εθνικής”.