Super League 2: Ο χάρτης του νέου πρωταθλήματος και οι 14+3 πιθανοί αντίπαλοι της Ξάνθης στον Βόρειο Όμιλο

Με τρεις ομάδες λιγότερες ανα όμιλο και με 6 συνολικά λιγότερες σε σχέση με πέρυσι θα διεξαχθεί την σεζόν 2022-23 το πρωταθλημα της Super League 2.

Η κατηγορία θα χωριστεί και πάλι σε Βόρειο και Νότιο Όμιλο με 15 ομάδες στον καθέναν και μάξιμουμ 30 συνολικά, σύμφωνα με την προκήρυξη της SL2. Ετσι θα έχουμε και πάλι μονό αριθμό και ρεπό ανα αγωνιστική – αν και καλό θα ήταν να κρατηθεί μικρό καλάθι.

H Ξάνθη που θα αγωνίζεται για τρίτη σεζόν στην κατηγορία θα αγωνίζεται στον Βόρειο Όμιλο γνωρίζοντας ήδη πλέον και τους 14 αντιπάλους της, μετά και την ολοκλήρωση των μπαράζ και την αποτυχία της Βέροιας να ανέβει στην SL1 όπου παρέμεινε η Λαμία.

Ετσι ο ΑΟΞ θα ξαναβρεί μπροστά του την πρωταθλήτρια του Βορείου Ομίλου πέρυσι στην SL2, στην οποία ανέβηκε από την Γ’ Εθνική ο Μακεδονικός μετά την ισοπαλία του στο Ρουφ, μαζί με τους Αγροτικό Αστέρα, Παναχαική και Προοδευτική.

Ωστόσο επειδή στην Ελλάδα δεν γίνεται να ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά και με νομικές και δικαστικές αποφάσεις, η Κοζάνη που προσέφυγε στο CAS ελπίζει να δικαιωθεί με κίνδυνο να ακυρωθούν τα μπαράζ ανόδου και να πάρει την θέση του Μακεδονικού, ή να ανεβουν σύμφωνα με την φημολογία και οι 7 ομάδες των μπαραζ.

Επίσης, ελπίδες παραμονής φέρονται να έχουν οι Πιερικός και Καβαλα που κανονικά υποβιβάστηκαν πέρυσι αγωνιστικά αλλά προσέφυγαν κατά του Απόλλωνα Καλαμαριάς και περιμένουν τυχόν τιμωρία του με βάση απόφαση της ΕΕΑ να ισχύσει για την περασμένη σεζόν αφού διεκδικούν την ακύρωση της επικύρωσης της βαθμολογίας, ενώ λέγεται πως ο Αλμωπός Αριδαίας δεν έχει και αδεια.

Ακόμα, οπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, στον Βόρειο Όμιλο θα αγωνίζεται φέτος ο Παναθηναικός Β’, ενω εαν δικαιωθούν καποιες από τις παραπάνω ομάδες της Βορείου Ελλάδας ίσως μεταφερθούν στον Νότο κάποιες από τις ομάδες της Θεσσαλίας.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, το πιο σημαντικό και βασική προϋπόθεση όλων αυτών είναι να ξεπεράσει και ο ΑΟΞ τα όποια δικά του προβλήματα και να δηλωθεί κανονικα στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 κόντρα στην φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά, ο χάρτης με τις ομάδες στον Βόρειο αλλα και τον Νοτιο Όμιλο της SL2:

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ SUPER LEAGUE 2

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΟ Ξάνθη
2. Βέροια
3. ΑΕ Λάρισα
4. Νίκη Βόλου
5. Αναγέννηση Καρδίτσας
6. Ηρακλής
7. Αλμωπός Αριδαίας (;)
8. Απόλλων Καλαμαριάς (;)
9. Απόλλων Λάρισας
10. Θεσπρωτός
11. Πανσερραϊκός
12. ΠΑΟΚ Β’
13. Παναθηναϊκός Β’
14. Αγροτικός Αστέρας
15. Μακεδονικός (;)
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΝΟΔΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ:
ΑΟ Καβάλα ;
Πιερικός ;
Κοζάνη ;

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1. Απόλλων Σμύρνης
2. Καλλιθέα
3. Καλαμάτα
4. Χανιά
5. ΑΕΚ Β
6. Κηφισιά
7. Επισκοπή
8. Αιγάλεω
9. Εργοτέλης
10. Ηροδοτος
11. ΟΦ Ιεράπετρας
12. Διαγόρας
13. Ολυμπιακός Β’
14. Παναχαϊκή
15. Προοδευτική