Γ’ Εθνική: Ο χάρτης του 1ου ομίλου και οι πιθανοί αντίπαλοι Πανθρακικού και Άρη Αβάτου από την Β. Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν όλα τα πρωταθλήματα και τα μπαράζ για την άνοδο στην Super League 1 και 2 και στην Γ’ Εθνική και πλέον ξεκαθάρισε πως θα καταρτιστούν οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής και ποιες στο περίπου θα είναι οι ομάδες στον 1ο όμιλο που θα συμμετέχουν ο Πανθρακικός, ο Άρης Αβάτου και λοιπές ομάδες της Βορείου Ελλάδας.

Στον 1ο όμιλο σύμφωνα με την νέα προκήρυξη θα έχουμε 19 αντί για 18 ομάδες (μετά την μείωση των ομίλων σε τέσσερις και εφόσον δεν αλλάξουν τα δεδομένα), οπότε στον όμιλο εκτός από ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλονίκης, θα έχουμε ίσως και ομάδες από Πέλλα, Ημαθία, ακόμα και από Κοζάνη και Καστοριά όπως και πριν κάποια χρόνια που το Σουφλί ταξίδευε μέχρι την Φλώρινα.

Ενδιαφέρον θα έχει αν στην κατάρτιση πάντως δούμε ομάδες της Πιερίας αν και συνήθως αυτές πάνε σε όμιλο της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, ενώ αίτημα έκαναν και οι ομάδες της Κρήτης για ενιαίο όμιλο, που για να συμβεί αυτός θα πρέπει να ανέβουν οι δευτεραθλήτριες όλων των ενώσεων και να έχεουμε πάλι αρκετούς ομίλους.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι έχουμε δικαστικές εκκρεμότητες που πιθανότατα εντός της εβδομάδας περιμένουμε τις αποφάσεις. Ο Πανδραμαικός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για τα αθλητικά μητρώα κατά του Αγροτικού Αστέρα που ανέβηκε μέσω των μπαράζ στην Β’ Εθνική, ενώ για την ίδια υπόθεση ο Ορφέας Ξάνθης και η Αλεξανδρούπολη επίσης διεκδικούν με δικαστικό τρόπο την παραμονή τους, υποστηρίζοντας ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος με την συμμετοχή στο περσινό πρωτάθλημα ομάδων που δεν ήταν στο Μητρώο και άρα δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι και η Κοζάνη από τον περσινό 2ο Όμιλο προσέφυγε στο CAS κατά του Μακεδονικού που μέσω μπαράζ ανέβηκε στην SL2, με την υπόθεση να αφορά πλέον και Πανθρακικό με Αρη Αβατου που κατά τα φαινόμενα θα ειναι στον ίδιο όμιλο μαζί της στην Γ’ Εθνική αν δεν υπάρξει ανατροπή.

Με τα τωρινά δεδομένα και χωρίς να υπολογίζονται τυχόν αποφάσεις δικαστηρίων που εκκρεμούν αλλά και σοβαρά ενδεχόμενα κάποιες ομάδες εν τέλει να μην δηλωθούν και να αποχωρήσουν, το ThrakiSportS επιχειρεί να διαμορφώσει τον χάρτη του 1ου Ομίλου της νέας Γ’ Εθνικής που θα αποτελείται από τις εξής ομάδες:

Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ
1. Πανθρακικός (πρωταθλητής Ροδόπης, ανέβηκε μέσω μπαράζ)
2. Άρης Αβάτου (παρέμεινε Γ’ Εθνική)
3. Δόξα Δράμας (παρέμεινε Γ’ Εθνική)
4. Πανδραμαϊκός (παρέμεινε Γ’ Εθνική, έχει προσφύγει στο Διαιτητικό της ΕΠΟ για τα μητρώα ελπίζοντας σε άνοδο)
5. ΑΟ Καβάλα (υποβιβάστηκε από την SL2, αλλά ελπίζει σε δικαίωση για παραμονή στην SL2 αντί Απόλλωνα Καλαμαριάς και Αλμωπού Αριδαίας)
6. Βύρωνας Καβάλας (πρωταθλητής Καβαλας, ανέβηκε μέσω μπαράζ)
7. Απόλλων Παραλιμνίου (παρέμεινε Γ’ Εθνική)
8. Θερμαϊκός Θέρμης (παρέμεινε Γ’ Εθνική)
9. Εθνικός Σοχού (παρέμεινε Γ’ Εθνική)
10. Ποσειδώνας Μηχανιώνας (παρέμεινε Γ’ Εθνική)
11. Καμπανιακός (πρωταθλητής Θεσσαλονίκης, ανέβηκε μέσω μπαράζ)
12. ΑΟ Χανιώτης Χαλκιδικής (πρωταθλητής Χαλκιδικής, ανέβηκε μέσω μπαράζ)
13. Θύελλα Σαρακηνών Πέλλας (παρέμεινε Γ’ Εθνική, φημολογία για αποχώρηση)
14. Εδεσσαικός (παρέμεινε Γ’ Εθνική)
15. Αστερας Τριποτάμου Ημαθίας (πρωταθλητής Ημαθιας, ανέβηκε μέσω μπαράζ)
16. Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας (παραμένει Γ’ Εθνική αλλά περιμένει απόφαση από το CAS εαν υποβιβαστεί αντί της Λευκίμμης Κέρκυρας)
17. Μακεδονικός Φούφα Κοζάνης (πρωταθλητής Κοζάνης, ανέβηκε μέσω μπαράζ)
18. ΑΕΠ Κοζάνης (παρέμεινε Γ’ Εθνική)
19. Κοζάνη (παρέμεινε Γ’ Εθνική αλλά έχει προσφύγει στο CAS διεκδικώντας να ανέβει στην SL2 αντί του Μακεδονικού που ανέβηκε μέσω μπαράζ)
20. Καστοριά (πρωταθλητής Καστορίας, ανέβηκε μέσω μπαράζ)

21. Σβορώνος Πιερίας (πρωταθλητής Πιερίας, ανέβηκε μέσω μπαράζ)
22. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου Πιερίας (παρέμεινε Γ’ Εθνική)
23. Πιερικός (υποβιβάστηκε από SL2, ελπίζει σε παραμονή αντί του Απόλλωνα Καλαμαριάς)