Η πρωινή προπόνηση του Φερνάντο Σάντος, η αντίδραση του Ντέμη Νικολαΐδη και η επική απάντηση του Πορτογάλου κόουτς

Η ιντερνετική ομάδα “Δίεση” θυμήθηκε μια παλαιότερη συνέντευξη του πορτογάλου πρώην ομοσπονδιακού προπονητή και νυν κοουτς του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Εθνική Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος, με ένα διάλογο που είχε με τον Εβρίτη Ντέμη Νικολαΐδη.

Εχει αξία να την θυμηθούμε:

”Όταν ανέλαβα την Εθνική, είχα το πλεονέκτημα ότι γνώριζα τους παίκτες πολύ καλά για χρόνια. Κατάλαβα πολύ γρήγορα ποιος είναι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, ποια είναι η κουλτούρα του.
Πάντα διηγούμαι την ίδια ιστορία. Όταν είχα έρθει στην Ελλάδα πρώτη φορά για την ΑΕΚ έβαλα την πρώτη προπόνηση στις 8:00 το πρωί. Για μένα ήταν αυτό το φυσιολογικό. Τότε ήρθε ο Δέλλας, ο Νικολαΐδης και μου είπαν δεν γίνεται προπόνηση στις 8:00. Ρώτησα γιατί και μου απάντησαν ότι έχει πάρα πολλή κίνηση εκείνη την ώρα για να πάνε μέχρι τους Θρακομακεδόνες.
Άλλαξα την ώρα και την έβαλα στις 7:00. Τότε ήρθαν όλοι και μου είπαν… “Δεν πειράζει, μίστερ, ας το αφήσουμε στις 8:00, θα τα καταφέρουμε.”
Ήταν πολύ καλή ιδέα η πρωινή προπόνηση γιατί έτσι δεν ερχόταν και κανένας δημοσιογράφος.
Οι Έλληνες παίκτες έχουν ιδιαίτερη νοοτροπία.
Κατάλαβα ότι πρέπει να τους εξηγείς τι θέλεις να κάνεις και γιατί να το κάνεις.
Πρέπει να κάνεις τους παίκτες σου να καταλάβουν πώς από το ελληνικό επίπεδο μπορούν να πάνε στο διεθνές. Δεν είναι εύκολο».