Super League 2: Και τη νέα σεζόν αντίπαλος του ΑΟΞ στον Βόρειο Όμιλο η πρωταθλήτρια Βέροια

Η νίκη που πέτυχε στη Βέροια με 2-1 στο πρώτο ματς των μπαράζ αποδείχθηκε καθοριστική για τη Λαμία. Παρά το αποψινό εντός έδρας 1-1 με την ομάδα της Ημαθίας στον 2ο μεταξυ τους αγώνα μπαράζ ανόδου/παραμονής στο «Αθανάσιος Διάκος», το συγκρότημα του Τζανλούκα Φέστα θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στη Super League.

Από την άλλη, η Βέροια θα προσπαθήσει την επόμενη χρονιά να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε φέτος αφού αν και πρωταθλήτρια θα αγωνίζεται εκ νέου στον Βόρειο Ομιλο της Super League 2, αντίπαλος και της Ξάνθης. Και αυτο, παρόλο που η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη άνοιξε το σκορ στο 27′, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γαβριηλίδης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Γιακουμάκη και κατέληξε στα δίχτυα του Σαράνοβ.

Με το σκορ εκεινο η Λαμία εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι, καθώς στις διοργανώσεις της ΕΠΟ ισχυει ακόμα ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Ωστόσο η ομάδα της Ημαθίας έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-2 με την έναρξη του δεύτερου μέρους, όταν από προσπάθεια του πολυ δραστηριου Γαβριηλίδη και γύρισμα του τελευταίου στην περιοχή, ο Φοφανά αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής! 

Σιγά-σιγά με το πέρασμα του χρόνου η Λαμία… κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Παπαδόπουλου κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 78ο λεπτό με τον Ντάνι Μπεχαράνο. Η φάση εξετάστηκε και από το VAR κι όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρξε κάποια παράβαση από την πλευρά των παικτών της Λαμίας.

Οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα στο υπόλοιπο διάστημα, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση. 

Για την ομάδα του πρωην κοουτς του Πανθρακικου Παύλου Δερμιτζάκη ο πρώην παίκτης του Πανθρακικου Βασιλης Γαβριηλίδης ήταν ιδιαιτερα δραστηριος στ 77 λεπτά που επαιξε, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Οικονομου ενώ στο ιδιο λεπτο ο πρώην φορ της Ξάνθης Αντώης Καπνίδης μπηκε αλλαγη στην θέση του Μουργου. Για 90 λεπτα αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικου Σταυρος Πεταυράκης.