Ευρωπαϊκό Νέων: Σε τροχιά μεταλλίου η Νικολέτα Μπάρμπα στο Βουκουρέστι μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις

Με την Θρακιωτισσα Νικολέτα Μπάρμπα να εντυπωσιάζει ολοκληρώθηκε η τέταρτη ημέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, που διεξάγεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια του ΑΣ Δημοκρίτειο ήταν εντυπωσιακή και κατάφερε με χαρακτηριστική άνεση να φτάσει στη ζώνη των μεταλλίων.

Η Μπάρμπα ξεκίνησε τις προσπάθειές της στα 69 κιλά απέναντι στην Αμπρέ Μαργκό Μπουζιγιάρ από την Γαλλία, την οποία… εκτροχίασε, καθώς χρειάστηκε μόλις 31 δευτερόλεπτα για να τη νικήσει με πτώση.

Στη συνέχεια διέλυσε με τεχνική υπεροχή της Γκεργκάνα Τοντόροβα Στογιάνοβα από την Βουλγαρία και πέρασε στα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισε την Νάντια Σοκολόφσκα, με την Ουκρανή να παίρνει τη νίκη.

Στο ματς για το… βάθρο η Μπάρμπα θα αντιμετωπίσει την Έμα Κάρι από την Ιταλία την Παρασκευή (17/6) και εφόσον κερδίσει θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Κατά τα άλλα, η Ευαγγελία Τρανού έχασε 5-4 από την Ιταλίδα Έλενα Νικολόντι στα 61 κιλά. Η Ελληνίδα βρέθηκε στα 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος προηγήθηκε 4-3 αλλά στο τελευταίο δευτερόλεπτο η Ιταλίδα πήρε δύο πόντους, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς και έφεραν ένσταση.

Εκτός συνέχειας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έμεινε η Ελπίδα Κουτέλη στα 53 κιλά. Σε ένα κλειστό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες η Ελληνίδα προηγήθηκε 1-0 απέναντι στην Χέντι Μίκλε από την Ουγγαρία, ωστόσο στη συνέχεια δέχθηκε ποινή, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί 1-1.