Ξεκίνησε η λειτουργία του Αθλητικού Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης – Τα μέλη του πρώτου του ΔΣ και η επίσκεψη στο δήμαρχο

Ξεκίνησε η λειτουργία του Αθλητικού Ερασιτεχνικού Συλλόγου Αλιέων Έβρου. Ο σύλλογος έχει ως κύριο στόχο να πετύχει την επανεκκίνηση της αλιείας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Σκοπός του είναι επίσης να λάβει μέρος σε αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικής Αλιείας.

Πρόεδρος στο Δ.Σ. του νεοσύστατου Αθλητικού Ερασιτεχνικού Συλλόγου Αλιέων Ακτής Ν. Έβρου ανέλαβε ο Τάσος Νατσαρίδης με μέλη τους Πασχάλη Καβουρίδη, Χάρη Μαστορίδη, Αβραάμ Πιστεπολίδη και Απόστολο Κατσίκα. Το Δ.Σ. υποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο νεοσύστατος σύλλογος δραστηριοποιείται παράκτια και διευρύνεται καθημερινά με την ένταξη νέων μελών. Οι κύριοι ενημέρωσαν τον δήμαρχο για τους σκοπούς που υπηρετεί ο σύλλογος καθώς και ότι άμεσος στόχος τους είναι η ένταξή τους στην Ελληνική Ομοσπονδία Ερασιτεχνικής Αλιείας και η αναγνώρισή τους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Συζητήθηκε και προγραμματίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου στη Ναυτική Εβδομάδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου 2022, με τη διοργάνωση δράσεων αλιείας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μικρά παιδιά.

Επιπλέον, τέθηκε στον δήμαρχο το ζήτημα της εύρεσης κατάλληλου μέρους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έστω και με προσωρινό χαρακτήρα, ώστε να τους επιτρέπεται η αλιεία από την ακτή, καθώς αυτή τη στιγμή αυτό δεν είναι εφικτό.

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στους αρμόδιους φορείς, αντιλαμβανόμενος τη σημασία που έχει για τους ίδιους αλλά και για όλα τα μέλη του συλλόγου το ψάρεμα στην καθημερινότητά τους.