Οι κληρώσεις για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη στην Ευρώπη – Κόντρα σε ομάδα ιδιοκτησίας στο παρελθόν Θρακιώτη ο δικέφαλος

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη οι κληρώσεις για τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Η ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα παίξουν στο Ισραήλ το πρώτο ματς στις 19 ή 20 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στο “Γ. Καραϊσκάκης” στις 26-27 του ίδιου μήνα.

Oι Πειραιώτες ξαναβρίσκουν μπροστά τους τη συγκεκριμένη ομάδα σχεδόν 20 χρόνια μετά τις αναμετρήσεις τους στη φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2002-03.

Τότε ο Ολυμπιακός είχε χάσει 3-0 εκτός έδρας – σε ματς που είχε γίνει στο ΓΣΠ της Λευκωσίας – ενώ είχε αναδειχτεί ισόπαλος 3-3 με τους Ισραηλινούς στη Ριζούπολη.

Τη Λέφσκι Σόφιας από τη Βουλγαρία καλείται να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Europa Conference League.

Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου στη Σόφια και η δεύτερη στις 28 Ιουλίου στο γήπεδο της Τούμπας.

H Λέφσκι κατέκτησε το Κύπελλο Βουλγαρίας για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια, παίρνοντας την 4η θέση στο πρωτάθλημα, το οποίο έχει να κατακτήσει από το 2009.

Επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από απουσία 2 ετών. Πρόκειται για ομάδα στης οποίας την ιδιοκτησία βρέθηκε πριν μερικά χρόνια ο καταγόμενος από τον Ιασμο Ροδόπης παλαίμαχος τερματοφύλακας Θωμάς Λαφτσής.

Για τρίτη φορά στην ιστορία της θα κοντραριστεί με ελληνικό σύλλογο. Το 1978/79 είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, ενώ το 1987/88 είχε αποκλειστεί από τον ΟΦΗ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η Γκομέλ από τη Λευκορωσία είναι η αντίπαλος του Άρη στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Στη διαδικασία, θυμίζουμε, οι “κίτρινοι” μπήκαν ως ισχυροί στο γκρουπ που τους κατέταξε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Με βάση την κλήρωση, ο Άρης θα κληθεί να αγωνιστεί για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League στις 21 Ιουλίου πρώτα εκτός έδρας. Λογικά, ο πρώτος αγώνας θα γίνει σε ουδέτερη έδρα, καθώς η αντίπαλος είναι από τη Λευκορωσία, χώρα που επηρεάζεται από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Πιθανώς, η αναμέτρηση αυτή θα γίνει στη Σερβία. Η ρεβάνς θα γίνει στις 28 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.