Μαδέρα 2022: Πείσμωσε και… σάρωσε! Ξανά πρωταθλητής κόσμου ο Μιχαλεντζάκης στα 100μ ελεύθερο κατεβαίνοντας κάτω από το λεπτό

Πείσμωσε με την ακύρωσή του την Τριτη στην πεταλούδα, όπου θεωρούσαμε οι περισσότεροι ότι είχε το πιο σίγουρο μετάλλιο και… έδωσε απαντήσεις σαρώνοντας στον τελικό των 100 μέτρων ελεύθερο τη κατηγορίς S8 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύβησης ΑμεΑ τηςς Μαδέρα ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Ο Εβρίτης πρωταλητης κάνοντας μια πολύ γρηγορη κούρσα τερμάτισε σε χρόνο κάτω από το ένα λεπτό και αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά πρωταθλητής κόσμου, στο δεύτερο από τα συνολικά τέσσερα αγωνίσματα στα οποία έχει δηλωθεί και θα λάβει μέρος σε αυτήν την διοργάνωση της Πορτογαλίας.

Ο παραολυμπιονίκης από τις Φέρες τερμάτισε σε χρόνο 59.33 και ανεβαίνει ξανά στην κορυφή του κόσμου σε μια κούρσα όπου και ο Αμερικανος Γκρισγολντ κατέβηκε κάτω απο το λεπτό (59.98) αλλά έμεινε δεύτερος, ενώ και οι οκτώ βρέθηκαν μέσα σε διάστημα δύο δευτερολέπτων.

Ο Μιχαλεντζάκης είχε προκριθεί από το πρωί με τον καλύτερο χρόνο στον τελικό και ήταν φανερό στο ξέσπασμά του ότι είχε πεισμώσει με όσα συνέβησαν την Τρίτη και έφεραν την ακύρωσή του στην πεταλούδα. Επιστρέφει έτσι στο ψηότερο σκαί του βάθρου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από τρία χρόνια και τα τρία χρυσά του Λονδίνου.