Από «ανακοπή καρδιάς αγνώστου δικαιολογίας» ο θάνατος της 22χρονης αθλήτριας – Τραγική η ιστορία της οικογένειάς της στον Πλατανιά Χανίων

Από ανακοπή καρδιάς, αγνώστου δικαιολογίας έφυγε από τη ζωή σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενέργησε την νεκροψία-νεκροτομή στην 22χρονη φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης θα γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις μικροσκοπικά προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού.  

«Η κοπέλα πέθανε από ανακοπή καρδιάς αγνώστου δικαιολογίας. Θα γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Ελήφθησαν ιστοτεμάχια, βιολογικά υγρά, αίμα, ούρα και θα βγάλουμε αποτέλεσμα. Δεν φαίνεται να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Υπολογίζω ότι μεταξύ 6 με 7 το απόγευμα ήταν η ώρα θανάτου, την βρήκαν αμέσως», ανέφερε ο ιατρoδικαστής. 

Η 22χρονη σπούδαζε στην Κομοτηνή τα τελευταία χρόνια. Όλοι μιλούν για ένα κορίτσι που υπεραγαπούσε τον αθλητισμό, ένα παιδί μιας οικογένειας βιοπαλαιστών από την Κρήτη που μοχθούσαν για να μην λείψει τίποτα από τα παιδιά τους. 

«Ήταν ένα χρυσό κορίτσι, αγαπούσε πάρα πολύ αυτό που έκανε. Κάθε μέρα ήταν η ζωή της να πάει να κάνει προπόνηση» λέει στο newsit ο πρώην προπονητής  της αδικοχαμένης κοπέλας. Ήταν φίλοι με την άτυχη Γεωργία, περιγράφει, καθώς επί δύο χρόνια ήταν στον αθλητικό σύλλογο Περιβολίων στα Χανιά. Αφού πέρασε στη σχολή, συνέχισε τον αθλητισμό στην Κομοτηνή.

Ο πρώην προπονητής της 22χρονης λέει πόσο μεγάλη ήταν η αγάπη της για τον αθλητισμό. Τόση που ακόμη και υπό καταρρακτώδη βροχή, ήταν στο γήπεδο! «Ήταν τρεις το μεσημέρι και έριχνε “καρέκλες”, ποιος θα πάει να κάνει προπόνηση; Μόνο η Γεωργία που το αγαπούσε πήγε. Και ήταν μόνη της. Όλα πήγαν στραβά»

Συγκλονισμένη η γειτόνισσα της οικογένειας, κα Ευτυχία μιλά στο newsit για το «πολύ καλό κορίτσι», που μεγάλωσε στην ίδια αυλή με την κόρη της. Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας είναι «αγρότες, βιοπαλαιστές», που «έκαναν μεγάλο αγώνα να μεγαλώσουν τα κορίτσια τους».

Η Γεωργία είχε πάθος και ήθελε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, χωρίς όμως να επιβαρύνει κανέναν, ειδικά την οικογένειά της. «Από ένα ορεινό χωριό της Κρήτης ξεκίνησε το παιδί, χωρίς κανένα φροντιστήριο, χωρίς να επιβαρύνει τους γονείς της ήθελε να κάνει τον πρωταθλητισμό και να πετύχει τα όνειρά της. Αγαπούσε αυτό που έκανε, το έκανε με πολύ μεγάλο πάθος. Αμαρτία από τον Θεό. Τι να πω… Πολύ δραστήριο κορίτσι».

Η γειτόνισσα της οικογένειας βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, για να συλλυπηθεί την οικογένεια και να συμπαρασταθεί στον ανείπωτο πόνο τους. «Η κατάσταση είναι τραγική. Η μάνα της, ο πατέρας της, η αδερφή της είναι σε άθλια κατάσταση. Το κλίμα ήταν τραγικό. Ήταν ένα βράδυ που δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Η ζωή είναι τελικά άδικη», λέει. Η κα Ευτυχία έχει ζήσει τη Γεωργία από παιδί. Με την κόρη της, μεγάλωσαν μαζί. «Η κόρη μου είναι σε κατάσταση σοκ. Έχουνε μεγαλώσει στην ίδια αυλή. Το παιδάκι αυτό το έχουμε ζήσει από τότε που γεννήθηκε. Άδικο…».

Μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η κα Ευτυχία παρακαλά να μην «πεθάνει και άλλο παιδί ποτέ ξανά έτσι». Αναρωτιέται γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο. «Δεν ήταν στο γήπεδο της γειτονιάς. Ένα παιδί μέσα στο χώρο της πανεπιστημιούπολης δεν θα έπρεπε να έχει έναν γιατρό; Γιατί να έχει αυτή την μοίρα;» καταλήγει η γειτόνισσα της οικογένειας του 22χρονου κοριτσιού που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Όπως αναφέρει στο protothema αλλος κάτοικος του χωριού ήδη για την Κομοτηνή έχουν φύγει ο θείος και η θεία της 22χρονης καθώς ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και δυο χρόνια ο πατέρας της δεν του επέτρεψε το ταξίδι:

«Οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν εδώ και δυο χρόνια τον δικό τους πόνο διότι ο πατέρας της Γεωργίας είχε διαγνωστεί με καρκίνο κι έκανε χημειοθεραπείες. Τώρα συνέβη αυτό το κακό. Τι να τους πεις, πως να τους παρηγορήσεις τους γονείς αυτούς αλλά και την μεγαλύτερη αδελφή της. Το παιδί αυτό μεγάλωσε εδώ ανάμεσα μας. Το ξέρουμε από την ημέρα που γεννήθηκε. Δεν είχε φύγει ποτέ από εδώ μόνο όταν πέρασε στην Κομοτηνή και έφυγε για σπουδές. Κρίμα μεγάλος ο πόνος. Οι γονείς του είναι εδώ οι θείοι της έφυγαν για την Κομοτηνή, προκειμένου να παραλάβουν το παιδί και να το φέρουν να κάνουμε εδώ την κηδεία του».

Υπενθυμίζεται ότι το νεαρό κορίτσι, το οποίο κατέρρευσε ενώ έκανε προπόνηση στο πανεπιστημιακό στάδιο, ήταν αθλήτρια στο τμήμα στίβου του Θησέα Περιβολίων και τριτοετής φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

athlitria-komotini-1-1