Μαδέρα 2022: Αποκλεισμός σοκ Μιχαλεντζάκη από τον τελικό στα 100μ πεταλούδα! Κατέκτησε πρωτιά με ρεκόρ αλλά… ακυρώθηκε από τους κριτές

Εκτός τελικού στα 100 μέτρα πεταλούδας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης της Μαδέρα στην Πορτογαλία βρέθηκε ο Εβρίτης παραολυμπιονίκης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, αν και τερμάτισε πρώτος στην προκριματική σειρα του και μάλιστα με φετινό ρεκόρ.

Ο πρωταθλητής από τις Φέρες τερμάτισε σε 1.02.52 και κατέλαβε την 1η θέση στον πρώτο προκριματικό. Η επίδοση αυτή μάλιστα ήταν η καλύτερη φετινή στον κόσμο. Λίγο μετά ωστόσο στα επίσημα αποτελέσματα εμφανίστηκε να έχει αποκλειστεί με απόφαση των κριτών.

Μαζί του αποκλείστηκε και ο δεύτερος στην κούρσα Μικαλ Γκολους από την Πολωνία, ο οποίος τερμάτισε 38 εκατοστά του δευτερολέπτου μετά τον Ελληνα. Ετσι στον τελικό προκρίθηκε ως… πρώτος ο τρίτος της σειράς, ο Μεξικανός Αντράντε Γκουγιεν, που ειχε χρόνο 1.04.65 ενω ακολούθησαν δυο Ισπανοί.

Σε πρώτη ανάγνωση δεν έγινε αντιληπτό ποιος ο λόγος που ακυρώθηκε ο Μιχαλεντζάκης. Αυτό ήταν το αγωνισμα στο οποίο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγωνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 αλλά πέρυσι στο Τόκυο σημείωσε στα προκριματικά τον 9ο χρόνο και έμεινε προς έκπληξη όλων εκτός τελικού.

Πλέον μένει και στο Παγκόσμιο της Μαδέρα εκτός τελικού στο αγώνισμα αυτό, αλλά θα έχει και άλλες ευκαιρίες για ένα μετάλλιο καθώς έχει δηλωθεί σε ακόμα τρία αγωνίσματα.