Γ’ Εθνική: Έγινε η εκδίκαση στο Διαιτητικό, συγκρατημένη αισιοδοξία από Ορφέα Ξάνθης, Αλεξανδρούπολη, Ορφάνι και Πανδραμαϊκό

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται Ορφέας Ξάνθης, Αλεξανδρούπολη και Πανδραμαϊκός μετά την συζήτηση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της προσφυγής του για την περίφημη νομοθεσία Αυγενάκη για το Μητρώο.

Οι τρεις ομάδες αν και διευκρινίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν το… κακό άλλων ομάδων, ουσιαστικά ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι σωματεία εκτός Μητρώου της ΓΓΑ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα αλλά και δικαίωμα χρήσης κρατικών και δημοτικών γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία και αγωνίστηκαν την περσινή σεζόν στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής χωρίς να έχουν ενταχθεί στο Μητρώο είναι και ο Αρης Αβάτου, ενώ οι άλλες τρεις είναι της Θεσσαλονίκης – μεταξύ τους και ο πρωταθλητής Αγροτικός Αστέρας που στην συνέχεια μέσω μπαράζ πέτυχε άνοδο στην Super League 2.

Μέσω της προσφυγής τους στο Διαιτητικό Δικαστήριο, οι δυο ομάδες της Θράκης διεκδικούν ουσιαστικά την παραμονή τους στην κατηγορία, όπως και ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου, ενώ ο Πανδραμαϊκός διεκδικεί αντί του Αγροτικού Αστέρα την άνοδο στην SL2.

Με βάση την ενημέρωση που έχουν τα σωματεία από τον δικηγόρο τους, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να δικαιωθούν αφού οι αρεοπαγίτες δικαστές που οφείλουν να εφαρμόζουν πρωτίστως τους νόμους του κράτους άκουσαν με ενδιαφέρον την ανάπτυξη των νομικών επιχειρημάτων τους.

Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες και όπως γίνεται αντιληπτό, είναι μια απόφαση που εκτός των ομάδων αναμένεται με ενδιαφέρον και από την διοικηση της ΕΠΟ αλλά και από το υφυπουργείο Αθλητισμού…