Τουρκική προβοκάτσια με νεκρό μετανάστη στον Έβρο – Ξέσπασμα Θεοδωρικάκου για fake news

Νέα προβοκάτσια έστησαν οι Τούρκοι στον Έβρο, με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι ελληνικές δυνάμεις πυροβόλησαν μετανάστες στα σύνορα, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσίευση του θέματος πραγματοποιήθηκε άμεσα σχετική έρευνα και διαπιστώθηκε πως οι ισχυρισμοί των τουρκικών ΜΜΕ δεν προκύπτουν από πουθενά, με τις ελληνικές δυνάμεις να διαψεύδουν κατηγορηματικά.

“Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο”, τόνισε σε tweet ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στη γειτονική χώρα.

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά οκτώ παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Alibey, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Uzunköprü της Αδριανούπολης. Ο τραυματίας μετανάστης, ο οποίος δέχθηκε τρεις σφαίρες στο στομάχι, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.