Ικανοποιητική εμφάνιση του Ξανθιώτη Σάκη Δασκαλόπουλου στα Κανάρια, Ελληνική πρωτιά στον αγώνα των 105km στο τρίτο μεγαλύτερο ηφαίστειο του κόσμου

Στα Κανάρια βρέθηκε το τριήμερο 3-6 Ιουνίου ο Ξανθιώτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων Αθανάσιος Δασκαλόπουλος με σκοπό να συμμετάσχει σε αγώνα βουνού και πιο συγκεκριμένα στον αγώνα Bluetrail Magic Race, μήκους 105 χλμ και 5.500 θετικής υψομετρικής στην Τενερίφη.

Ο αγωνας ξεκίνησε στις 00:00 τα μεσανυχτα ώρα Καναρίων Νησων (02:00 ξημερώματα Ελλάδος) με τους αθλητές να κατευθύνονται στην κορυφή του εμβληματικού ενεργού ηφαιστείου Teide, το οποίο αξιζει να σισημανθεί ότι είναι ενεργό και είναι το 3ο μεγαλύτερο ηφαίστειο στον κόσμο, με ύψος 3.718 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο αγώνας κινήθηκε μέσα σε ηφαιστειογενές έδαφος σκληρής λάβας που έδινε την εντύπωση εξωγήινου περιβάλλοντος, μέσα από ένα τεχνικό τερέν που τον βρήκε το ξημέρωμα στη κορυφή του ηφαιστείου μετά από 54 χλμ. Η κάθοδος προς το λιμάνι του Puerto de la Cruz ήταν όπως μας ανέφερε δύσκολη και συνάμα εντυπωσιακή, καθώς το τερέν εναλλάσσονταν όσο πλησίαζε πάλι το επίπεδο της θάλασσας.

Ο αγωνας είχε διάρκεια για τον Ξανθιωτη αθλητή 17 ώρες 54′ 30″ και κατέλαβε την 44η θέση της γενικής κατάταξης. Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά πάνω από 2.500 άτομα και υπήρχαν αθλητές από 16 χώρες του κόσμου. «Πρόκειται για έναν αγώνα από τους πιο δύσκολους του κόσμου καθώς ανεβαίνει σε υψόμετρο,  στο οποίο η έλλειψη οξυγόνου γίνεται αισθητή μετά τα 2.500 μέτρα», σχολιάζει η Xanthi Sport.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγώνα κέρδισε ο συμπατριώτης μας Φώτης Ζησιμόπουλος, ο οποίος έδωσε μια τεράστια “μάχη” στα τελευταία 10 χλμ. με τον τρεις φορές συνεχόμενες νικητή Yaray Durán.