Nations League: Τριάρα της Εθνικής επί της Κύπρου με βασικούς τους Θρακιώτες και παραμονή στην κορυφή

Με μπροστάρη και πάλι τον Τάσο Μπακασέτα και βασικούς τους Σιώπη και Μάνταλο, η Ελλάδα επικράτησε εύκολα στο Πανθεσσαλικό των 15.000 θεατών με 3-0 της Κύπρου, έκανε το 3/3 στον όμιλο και παραμένει μόνη πρώτη.

Βασικός για την Κύπρο ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού, Φώτης Παπουλής, που κυμάνθηκε σε χαμηλά νερά, όπως και όλη συνολικά η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου.

Μόλις στο 5′ ο Μπακασέτας βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Μπάλντογκ που ανακόπηκε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μάνταλος απείλησε με κεφαλιά. Στο 9′ και πα΄λι ο φανταστικός Μπακασέτας με μία μονοκόμματη «βολίδα» άνοιξε το σκορ και στο 20′ ο ίδιος παίκτγς εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των φιλοξενουμένων, απέφυγε τον γκολκίπερ Μιχαήλ και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Παυλίδη που «νίκησε» τον Γκόγκιτς και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

 Ετσι κάπου εκεί οι διεθνείς μας έβαλαν τον όρο «διαχείριση» στο παιχνίδι τους, αν και συνέχισαν να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 40′ «φλέρταραν» με ακόμη ένα γκολ όταν ο Λημνιός θέλησε να «κρεμάσει» τον Μιχαήλ που όμως έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Πάντως και η Κύπρος θα μπορούσε να «ξαναμπεί» στο παιχνίδι στη μόνη μας αδράνεια, όταν στην εκτέλεση της στατικής φάσης μετά τη «λόμπα» του 24χρονου ακραίου οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στο τρανζίσιον, έφτασαν μέχρι τα καρέ του Βλαχοδήμου, αλλά ο Πίτας αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό (48′) ήταν η σειρά του Λημνιού να αφήσει το στίγμα του στην αναμέτρηση που ας μην ξεχνάμε έγινε στο «σπίτι» του, καθώς ο 24χρονος σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ όταν μετά από συνδυασμό των Μπακασέτα, Μάνταλου έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε τον Ιωάννου και με μία «βολίδα» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Μιχαήλ για το τελικό 3-0.