Έτοιμες προς χρήση μετά από δύο χρόνια εργασιών οι κερκίδες 800 θέσεων στο Στάδιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε σε χρήση, μετά από δύο χρόνια μελετών και εργασιών, μια σημαντική εγκατάσταση της ΣΕΦΑΑ», ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης o αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Φωτης Μάρης αλλά και η επίσης αντιπρύτανης αλλά και καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Μαρία Μιχαλοπούλου.

Το έργο με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΑ ΤΕΦΑΑ ΤΟΥ Δ.Π.Θ. ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» είχε ως φυσικό αντικείμενο την αποκατάσταση και ανακαίνιση των κερκίδων στο Πανεπιστημιακό Στάδιο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του ΔΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Οι κερκίδες είναι χωρητικότητας περίπου 800 ατόμων, έχουν κατασκευαστεί περί το 1995 (μελέτη 1994) και έχουν φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα. Κάτω από τις βαθμίδες των κερκίδων υπάρχουν αίθουσες, κλειστοί βοηθητικοί χώροι γυμναστικής, αποδυτηρίων, προθαλάμων, λουτρών κ.λπ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ 2021.

Καθώς το κτίριο είχε υποστεί φθορές που το καθιστούσαν ακατάλληλο για χρήση, πραγματοποιήθηκαν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες με στόχο την άμεση επανάχρηση του κτιρίου και την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Όσον αφορά στις οικοδομικές εργασίες, έγινε αποκατάσταση των όμορων ακραίων δοκών, τοπική επισκευή πλακών, διαδοκίδων και μεσαίων δοκών, στεγανοποίηση εξωτερικών βαθμίδων συγκροτήματος κερκίδων και ενίσχυση δοκού στα μεσαία πλαίσια των δυο τμημάτων.

Επίσης πραγματοποιήθηκε κατασκευή χώρου WC για ΑΜΕΑ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και γενικότερες εργασίες ανακαίνισης και χρωματισμού των επιφανειών εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, καθώς και επιδιορθώσεις κουφωμάτων. Οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες συνοψίζονται σε επανακατασκευή του σημείου υδροληψίας εξωτερικά των κερκίδων που περιλαμβάνει τέσσερις βρύσες με νέα επένδυση, αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού στα φωτιστικά σώματα των αιθουσών και των WC με νέας τεχνολογίας LED για εξοικονόμηση ενέργειας, εκ νέου φωτισμός περιμετρικά του κτιρίου και στις σκάλες των κερκίδων, αντικατάσταση των φωτιστικών ασφαλείας «EXIT», αντικατάσταση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού όπου κρίθηκε απαραίτητο, και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού WC.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στον Κωνσταντίνο Χαλιορή Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και την επιστημονική του ομάδα για την εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για την επίβλεψη υλοποίησης του έργου», καταλήγει στην ενημέρωσή του ο Φωτης Μάρης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι