Ρουκέτα Φράγκου για ΑΟ Ξάνθη και Πανθρακικό: «Γίνεται προσπάθεια να εξαγοραστούν από Τούρκους επενδυτές»

Για την επιθετική και προκλητική ρητορική της Τουρκίας και την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα μίλησε ο Κομοτηναίος στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην αρχηγός του ΓΕΣ αλλά και πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Γνωστος για τα φίλαθλα αισθήματά του ως οπαδός του ΠΑΟΚ, αλλά και του Πανθρακικού λόγω πατρίδας αλλά και της Ξάνθης (ήταν και ομιλητής σε εκδήλωση για τον Χρήστο Πανόπουλο πριν μερικά χρόνια), προκάλεσε αίσθηση με μια απάντηση που έδωσε κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για τις ομάδες του Πανθρακικού και της Ξάνθης, που πλέον απουσιάζουν από την μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο στρατηγόε Φράγκος απάντησε: «Γίνεται προσπάθεια να εξαγοράζονται ελληνικες επιχειρήσεις από κάποιους επιχειρηματίες, πίσω από τους οποίους κρύβεται κάποιος Τούρκος επενδυτής».

Πρόκειται φυσικά για δήλωση – βόμβα, εκτός αν δεν κατάλαβε καλά την ερώτηση. Γιατί η ερώτηση αφορούσε Πανθρακικό και Ξάνθη, τις ομάδες δηλαδή, με την απάντηση να είναι μεν κάπως γενικόλογη αλλά ευκόλως να αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπονοείται προσπάθεια να περάσουν οι δυο μεγάλες ομάδες της Θράκης σε τουρκικά χέρια.

Για το αν υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου ο στρατηγός είπε: «Όλα είναι πιθανά. Έχουν την πρωτοβουλία και μπορούν να στήσουν ένα θερμό επεισόδιο. Μπορεί να γίνει ένα επεισόδιο και στις αερομαχίες. Δεν έχουν λογική οι βλέψεις τους. Είναι παρανοϊκές. Όταν εκφράζονται από επίσημα χείλη πρέπει να ανησυχούμε. Βγαίνει ο Ερντογάν, ο συνεταίρος του, εκείνος από τους Κεμαλιστές και τα λένε. Είναι επικίνδυνοι. Περιμένουμε να αλλάξει κάτι αν δεν βγει ο Ερντογάν στις εκλογές του 2023;»

Για τη στάση που κρατά η Ελλάδα σχολίασε: «Η στάση της Ελλάδας είναι τρία με τέσσερα βήματα μπροστά. Μέχρι τώρα δεν μιλούσαμε. Τώρα διεθνοποιήσαμε το θέμα, προχωρήσαμε σε συμφωνίες με άλλα κράτη, ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έγιναν σωστά βήματα αλλά δεν είναι αρκετά. Πρέπει να είμαστε αυστηροί. Να μην είμαστε επιθετικοί στα λόγια αλλά σε πράξεις. Πηγαίνεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητάς να βάλει βέτο σε οποιαδήποτε ροή κονδυλίων προς την Τουρκία. Επίσης, μπορείς να πεις στο Γερμανό να μπει τέρμα στην τελωνειακή με την Τουρκία και να μην πουληθούν όπλα».

Τέλος, τόνισε: «Να μην ανησυχούμε οι Έλληνες!. Αν κάνουν κάτι οι Τούρκοι, την…».