Πανηγυρικές δηλώσεις του δημάρχου Ξάνθης: «Δημιουργούμε συνέχεια αθλητικές υποδομές, παραδίδουμε το κολυμβητήριο στους πολίτες»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νεα» ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και σε μεγάλο μέρος αυτής αναφέρθηκε στο αθλητικό έργο της δημοτικής αρχής.

Μάλιστα, με πανηγυρικό τόνο γνωστοποίησε οτι επαναλειτουργεί (επιτέλους) το κλειστό κολυμβητήριο Ξάνθης μετά από 9 ολόκληρα χρόνια, καθώς βγήκε άδεια χρήσης «παρά την δαιδαλώδη γρααφειοκρατία», όπως αναφέρει.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Δημιουργούμε αθλητικές υποδομές, για την άθληση, ψυχαγωγία και εκτόνωση των νέων του δήμου (γήπεδα 5×5, τένις, τοίχος αναρρίχησης). Δεκατέσσερις νέες παιδικές χαρές έχουν ολοκληρωθεί ή δρομολογηθεί και έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις σε υφιστάμενες. Επαναλειτουργούμε το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το οποίο έμεινε κλειστό επί εννιά χρόνια.

Καταφέραμε και βγάλαμε επιτέλους την άδεια χρήσης, παρά τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία και το παραδίδουμε στους πολίτες. Δημιουργούμε έναν χώρο διάδρασης και τεχνολογίας για παιδιά σε αναπαλαιωμένο αρχοντικό, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ. Ολοκληρώνουμε την εγκατάσταση έξυπνου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, δίνοντας λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη.

Εφαρμόζουμε την Κανονιστική Απόφαση για την κυκλοφοριακή ρύθμιση εντός του παραδοσιακού διατηρητέου οικισμού Παλιάς Πόλης, με την τοποθέτηση πινακίδων 24ωρης απαγόρευσης στάθμευσης, βυθιζόμενες μπάρες, εγκατάσταση καμερών ελέγχου. Πρώτοι στην Ελλάδα, εφαρμόσαμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, αντικαθιστώντας παλιά ενεργοβόρα φωτιστικά, με «έξυπνα» φωτιστικά, με αυτοχρηματοδοτούμενη σύμβαση, την οποία και υπογράψαμε με θρακιώτικη εταιρεία. Η πρωτοβουλία αυτή βραβεύθηκε στο «Best City Awards 2022».