Με μια σπάνια φωτο, λόγια καρδιάς αλλά και… αιχμές για τους «ανιστόρητους» το συγκινητικό «αντίο» του Κοκκάλα στον Παύλο Καλογιάννη

Με μια σπάνια φωτογραφία από τις ιστορικές στιγμές της ανόδου του ΑΟΞ και μια ανάρτηση-αφιέρωση, ο ιστορικός πρόεδρος της ομάδας της Ξάνθης Θόδωρος Κοκκάλας αποχαιρέτισε τον Παύλο Καλογιάννη  υπενθυμίζοντας την απίστευτη ομάδα που δημιούργησε ως ιθύνων νους.

Δεν χασαμε ποτε.Μια ομαδα διαλυμενη στην γ εθνικη την πηγαμε σε ενα χρονο στην β και σε 3 χρονια στην α.Και δεν βγηκαμε απλα,πηραμε 2 πρωταθληματα,τα μοναδικα στην ιστορια του ΑΟΞ.
Μια παρεα ολοι πολυ νεοι..Ολος ο σχεδιασμος της ομαδας ηταν του Παυλου.
Τι να πρωτοθυμηθω απο παικτες…. Λαγωνιδης, Σερετης, Ουζουνιδης, Κεχαγιας, Τζατζος, Βρυζας, Κωστενογλου, Μαλαδενης, Χατζημωυσιαδης. Καρυπιδης, Χαλκιδης, Αθανασιαδης, Βιλανακης, Μαρινακης, Γιοβανουδης, Γιοργουσης, Μουστακης, συγνωμη αν ξεχασα καποιους. Ολοι μεταγγραφες του Παυλου.
Τα 2 πρωτα χρονια στην α οταν μας κυνηγουσαν ολοι ακομη και εντος των τειχων σωσαμε την ομαδα ακομη και οταν το 92 μειναμε οι 2 μας και ο Μπερτος.
Σημερα συναντηθηκα με τον Αγη και του υποσχεθηκα τις επομενες μερες να βρεθουμε ωστε να μαθει αγνωστες πτυχες των πεπραγμενων του πατερα του.
Το ποδασφαιρο της Ξανθης πηγε ψηλα με την παρουσια του Παυλου.
Κριμα που καποιοι ανιστοριτοι δεν το εκτιμησαν.
Για μενα αλλα και για πολλους εκτος Ξανθης υπηρξε ο κορυφαιος στο επαγγελματικο ποδοσφαιρο.

Ο Μάκης Τζάτζος ανέφερε επίσης:

Στην μνήμη του Παύλου Καλογιάννη.
Ο Παύλος ήταν η αιτία που εγώ και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές ήρθαμε στον ΑΟΞ και όπως επίσης με τα παιδιά που ήταν από την περιοχή και έμειναν και μαζί με τους προπονητές και τους παράγοντες αποτελεσαμε μια οικογένεια πέρα από την ποιότητα που είχαμε καταφέραμε να βγει η ομάδα για πρώτη φορά στην Α Εθνική και να δημιουργήσει τις βάσεις για την σπουδαία διαδρομή που ακολούθησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Χιλιάδες στιγμές, αναμνησεις, χαρές, λύπες, ζήσαμε στιγμές δόξας, αποθέωσης, λατρείας από όλο το κόσμο της Ξάνθης και γενικά της Θράκης, ο Παύλος ήταν ο ηγέτης μας δοτικος, ήρεμος,ήξερε πως θα σε ανεβάσει την ψυχολογία να παίζεις και γι αυτόν.
Επειδή ο πρόεδρος ο κ.Κοκκαλας μου ζητάει να πω,πως έγινε η μεταγραφή μου στην Ξάνθη, θα πω πως ενώ είχα συμφωνήσει με την ΑΕΚ στην Αθήνα στην πραγματικότητα μου έκαναν απαγωγή για να με πείσουν να υπογράψω στην Ξάνθη, μπορεί να έκλαψα από στεναχώρια όταν υπέγραψα ο Παύλος θυμάμαι μου είπε υπογράφεις συμβόλαιο ζωής με την ομάδα και θα ξανακλαψεις όταν θα φύγεις και όπως αυτό έγινε.Το σπίτι του έγινε και σπίτι μου, η Δέσποινα και ο Άγης εκεί για μένα οικογένεια μου.
Είναι κρίμα ανθρώπους με προσφορά να τους ξεχνάμε όσο είναι ζωντανοί.
Το έργο του τεράστιο θα μνημονεύεται στο Ξανθιωτικο ποδόσφαιρο.
Υγ.Η ομάδα εχει πλέον έναν ακόμη γίγαντα ψηλά να την προσέχει.