Volley League: Κράτησε Τζούριτς αλλά αποσύρθηκε από την Ευρώπη μετά την απόσυρση του χορηγού ο Φοίνικας Σύρου

Δεν δήλωσε συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου ο Φοίνικας Σύρου, ως αποτέλεσμα της μείωσης του μπάτζετ που έχει προκύψει, και έτσι οι Συριανοί θα περιοριστούν στις εντός συνόρων διοργανώσεις.

Τη θέση τους κατέλαβε ο Μίλωνας, ο οποίος κατέθεσε αίτημα συμμετοχής στο Challenge Cup. Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν επίσης ο Παναθηναϊκος (που δεν δηλώθηκε στο Champions League) και ο Ολυμπιακός (που δεν δηλώθηκε στο CEV Cup) ενώ αίτημα έχει καταθέσει και ο ΠΑΟΚ.

H ONEX τα “βρόντηξε” από το ελληνικό βόλεϊ, εξαιτίας της έλλειψης επαγγελματικού περιβάλλοντος, της αδιαλλαξίας των Ελλήνων παικτών, της ασυνέπειας της Πολιτείας αλλά και της παντελούς απουσίας των τοπικών φορέων του νησιού που άφησαν μόνο τον χορηγό να πληρώνει παλιά χρέη.

«Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός χορηγός του πρωταθλήματος βόλεϊ πατάει φρένο και περιορίζει την επένδυση στο ελληνικό βόλεϊ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπορεί να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που τύποις είναι επαγγελματικό και στην ουσία είναι ερασιτεχνικό», σχολίασε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του ο Στέφανος Λεμονίδης.

Γι αυτούς τους λόγους θα δώσει το σεβαστό ποσόν των 300.000 ευρώ ως χορηγία και ο Φοίνικας πρέπει να βρει τα υπόλοιπα για τη δημιουργία μιας ισχυρής και ανταγωνιστικής ομάδας. Τα λεφτά δεν είναι λίγα, τόσα χρήματα δεν παίρνει απο χορηγία άλλη ομάδα της Volley League, αλλά υπολείπονται κατά πολύ από τα 800.000 που έβαλε την περασμένη περίοδο.

Με δεδομένο οτι η ΟΝΕΧ πλήρωσε και όλα τα χρέη του Φοίνικα και έβαλε συνολικα 1.700.000 στο επαγγελματικό βόλεϊ, η ζημιά είναι μεγάλη για όλους. Η ΟΝΕΧ θα πληρώσει και για τη νέα σεζόν το βαρύ συμβόλαιο του Ορεστιαδίτη Μίταρ Τζούριτς και τα συμβόλαια των Ιερεζουέλο, Μιχάλοβιτς που όλοι ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Φοίνικα, αλλά το ζήτημα είναι αν θα παραμείνουν και οι τρεις παίκτες καθώς υπέγραψαν με την προϋπόθεση να παίξουν σε μια ανταγωνιστική ομάδα.