Το ρεπορτάζ – ντοκουμέντο του νυν αντιπροέδρου της Βουλής για το ξεκίνημα του ΑΟΞ στην Α’ Εθνική με Κοκκάλα, Κερμανίδη και τον αείμνηστο Παύλο Καλογιάννη

Ο χαμός του πρώτου γενικου αρχηγού του ΑΟΞ στην Α’ Εθνική Παύλου Καλογιάννη γέμισε θλίψη τους φιλάθλους της Ξάνθης, ιδίως τους παλαιότερους και κυρίως τους ανθρώπους που είχαν συνεργαστεί μαζί τους.

«Απίστευτη καλη συνεργασία είχαμε!!!! Καλο ταξιδι Γενικε !!!!!!», έγραψε ο Παναγιώτης Κερμανίδης, η πρώην προπονητής του ΑΟΞ, «η πρώτη μεταγραφική επιτυχία» του ΑΟΞ της Α’ Εθνικής, όπως έγραφε στο ρεπορτάζ του ο νεαρός τότε ρεπόρτερ και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Αβδελάς.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ θυμήθηκε εις μνημην του Παυλου Καλογιάννη ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας και το δημοσίευσε στην σελίδα του στο facebook με τον Κερμανίδη να στέλνει κάτω από αυτό το post τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του «Γενικού».

Το ρεπορτάζ ωστόσο αποτελεί και από μόνο του ένα ιστορικό ντοκουμέντο από την εποχή «οταν ξεκινούσε το ταξίδι στην Α’ Εθνική», όπως σχολιάζει ο Κοκκάλας. Ενα ντοκουμέντο που αποκτά επιπρόσθετη αξία με δεδομένη την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει επέλθει σήμερα ο ξανθιώτικος σύλλογος…