ΕΠΣ Έβρου: Χωρίς ομάδα στις εθνικές κατηγορίες ο νομός μετά από 5 χρόνια και για μόλις 2η φορά σε διάστημα 53 ετών

Δυστυχώς μετά τον υποβιβασμό της Αλεξανδρούπολης και με την μη άνοδο του Ιπποκράτη μέσω της διαδικασίας των μπαράζ, ο ‘Εβρος δεν θα έχει μετά από χρόνια ομάδα στην Γ’ Εθνική.

Συγκεκριμένα μετά από μια πενταετία και την σεζόν 2016-17 όπου και τότε ο Νομός Έβρου δεν είχε ομάδα, αφού η τότε πρωταθλήτρια ΑΕ Διδυμοτείχου δεν κατάφερε να περάσει στα μπαράζ ανόδου κόντρα σε Ορφέα Ξάνθης, Δόξα Προσκυνητών και Ηρακλή Καβάλας.

Τότε, οπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, ήταν η πρώτη φορά μετά από σχεδόν μισόν αιωνα που ο Εβρος έμενε χωρις εκπροσώπηση στα εθνικά πρωταθλήματα. Τωρα θα ειναι η δευτερη φορά από το 1969 πόυ ιδρύθηκε η ΕΠΣ Έβρου και υπάρχουν στοιχεία.

Το ανησυχητικό είναι ότι η απουσία ομάδας του Εβρου στις εθνικές κατηγοριες δείχνει για τον περισσότερι φίλαθλο κόσμο μια φυσιολογική εξέλιξη και όχι εξαίρεση στον κανόνα που ήθελε να υπάρχει πάντα εκπροσώπηση. Αλλωστε υπήρξε και άλλη φορά κίνδυνος να μείνει ο Εβρος χωρις ομάδα στην Γ’ Εθνικη, παρόλο που ανέβαιναν απευθειας οι πρωταθλητές.

Συγκεκριμένα, κατι ανάλογο πηγε να γίνει και την σεζον 2019-20, όταν ο πρωταθλητής Ορέστης Ορεστιάδας δεν δήλωσε συμμετοχή στην Γ’ Εθνική, αλλά η ξαφνική εμφάνιση στο ποδοσφαιρικό χάρτη του Έβρου της Ενωσης Αλεξανδρουπολης που προήρθε από την συγχωνευση του ΑΟ Θράκης με την Ενωση Ανθειας Αριστεινου έσωσε τον Νομο Εβρου.