Οι νικητές στον 1ο Ημιμαραθώνιο Ροδόπης και τον νυχτερινό αγώνα των 5km της Κομοτηνής με συμμετοχή ανω των 1.000 δρομέων

Απο επιτυχία στέφθηκε το δρομικό διήμερο στην Κομοτηνή με τον 1ο ημιμαραθώνιο Ροδόπης αλλά και τον νυχτερινό αγώνα που μάζεψε πλήθος συμμετοχών από όλη την Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο νυχτερινός αγώνας που έγινε στα πλαίσια της ίδιας διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Κομοτηνής, με πάνω από 1.000 συμμετοχές από δρομείς όλων των ηλικιών. Η διαδρομή αφορούσε κεντρικούς δρόμους της πόλης και ήταν συνολικής απόστασης πέντε χιλιομέτρων.

Πρώτος στους άνδρες τερμάτισε ο Νίκος Παρθένης από τη Θεσσαλονίκη με δεύτερο τον Γιώργο Μανδράκο και τρίτη την Καβαλιώτισσα Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, η οποία ήταν νικήτρια στις γυναίκες. Ο νυχτερινός αγώνας διοργανώθηκε απο την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με την υποστήριξη των Rodopi Runners.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου έλαβε χώρα η «κύρια» δράση του διημέρου, ο 1ος Ημιμαραθώνιος Ροδόπης, με περίπου 270 αθλητές να βρίσκονται το πρωί στη γραμμή της εκκίνησης, για τα 21 χιλιόμετρα της διαδρομής. Οι δρομείς ανέβηκαν την λεωφόρο Ηρώων πριν στρίψουν προς το δρόμο των Συμβόλων, τον οποίο ακολούθησαν για να στρίψουν ξανά λίγο πριν τον οικισμό, για να περάσουν από τη Φωλιά, τη Δύμη, το Αγίασμα, τα Θάμνα και να κατέβουν προς πανεπιστημιούπολη, πριν κατευθυνθούν πίσω στην Κομοτηνή και στην κεντρική πλατεία για τον τερματισμό.

Νικητής του πρώτου αυτού αγώνα ήταν ο Χρήστος Λάμαρης, που ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 1 ώρα, 15 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα, με δεύτερο τον Γιάννη Κρέκα και τρίτο τον Αθανάσιο Σανέτση. Πρώτη γυναίκα ήταν η Βασιλική Καραγεωργάκη. Ο ημιμαραθώνιος πραγματοποιήθηκε από τη δραστήρια ομάδα των Rodopi Runners υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Η διοργάνωση κρίθηκε από όλους, αθλητές και διοργανωτές, ιδιαίτερα επιτυχημένη, με όλους να δίνουν ραντεβού στον, όπως ελπίζουν, μεγαλύτερο και καλύτερο 2ο Ημιμαραθώνιο Ροδόπης.