Wyscout Analysis: Γιατί το παιχνίδι στο Μπέλφαστ ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Μανώλη Σιώπη στην Εθνική Ομάδα

«Είναι η πιο γεμάτη μου εμφάνιση, μακάρι να έρθουν κι άλλες»! Τάδε έφη Μανώλης Σιώπης μετά το 1-0 της Εθνικής μας ομάδας στο Μπέλφαστ, όταν και ρωτήθηκε αν στη Βόρειο Ιρλανδία έκανε το καλύτερό του ματς με τη «γαλανόλευκη». Κάτι που αποτελεί απορία όλων μας.

Μετριοπαθής όπως πάντα ουσιαστικά δεν απάντησε ξεκάθαρα, αν και η παρουσία του στον αγώνα της Πέμπτης ήταν τουλάχιστον καταλυτική ώστε η «γαλανόλευκη» να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Nations League. Μέσω του Wyscout η ιστοσελίδα gazzetta επιδίωξε να απαντήσει αν ήταν και τέτοια ώστε να χαρακτηριστεί ως κορυφαία του με το «εθνόσημο» στο στήθος.

*Στα 83′ που αγωνίστηκε είχε αθροιστικά 41/59 πετυχημένες ενέργειες μέσα στο γήπεδο, ποσοστό 69%.
*Δεν πρόκειται για τυπογραφικό ή κάποιο άλλο παρεμφερές λάθος, αλλά άγγιξε το απόλυτο στις μεταβιβάσεις του καθώς είχε 33/34 (97,1%!). Η μοναδική του λανθασμένη πάσα ήταν μία στις αρχές του ματς όταν έψαξε τον Λημνιό στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.
...

*Ενεπλάκη σε οκτώ αμυντικές «μονομαχίες» και κέρδισε τις πέντε, ενώ όπως φαίνεται από τα γράφημα οι συγκεκριμένες φάσεις ήταν σε… όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Το συμπέρασμα; Ετρεχε… παντού.

...


*Κάτι ανάλογο άλλωστε αποτυπώνεται και στο γράφημα με τα «πατήματά» του στο διάστημα που έπαιξε.

...

*Ανέκτησε τέσσερις φορές στο μισό των γηπεδούχων την κατοχή για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας.

*Στο διάστημα που αγωνίστηκε ανέκοψε πέντε παράλληλες/κάθετες των γηπεδούχων, εκ των οποίων σε δύο περιπτώσεις το έπραξε με το κεφάλι!Παράλληλα οι αντίπαλοι της Ελλάδος δεν έβγαλαν τόσο με εκείνον στο γήπεδο όσο και στα 97 λεπτά που κράτησε η αναμέτρηση έστω μία αντεπίθεση (ανεξαρτήτως εάν συνδυάστηκε ή όχι με τελική), κάτι που ο ανασταλτικός μας χαφ πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό, αφού στα στατικές μπάλες της Εθνικής μας έμενε έξω από τα καρέ του Φέρελ ώστε να ανακόψει τυχόν αντίστοιχες απόπειρές τους.

«Με γνώμονα τα παραπάνω και σε συνάρτηση το μηδέν παθητικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ματς, μάλλον όλα… συνηγορούν πως όντως Σιώπης έκανε την κορυφαία του εμφάνιση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Mέχρι πρώτινος κάτι αντίστοιχο ίσχυε για το φιλικό της Ρουμανίας», καταλήγει το άρθρο του gazzetta με την ανάλυση του Wyscout.