Super League: Το παρασκήνιο της μεταγραφής Λοντίγκιν στον Παναθηναϊκό

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι με κάθε επισημότητα από το απόγευμα του Σαββάτου (04/06) ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο 32χρονος τερματοφύλακας εξαργύρωσε δύο εξαιρετικές σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα, υπογράφοντας συμβόλαιο με το Τριφύλλι μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενισχύεται σημαντικά κάτω από τα γκολπόστ, αποκτώντας έναν τερματοφύλακα με μεγάλη εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, ο οποίος είναι δεδομένο πως θα δημιουργήσει μεγάλο συναγωνισμό στη θέση Νο.1 με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, αφού ο Σωκράτης Διούδης δεν φαίνεται πως θα συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα και τη νέα σεζόν.

Ο Λοντίγκιν αποχώρησε από τους Ηπειρώτες ύστερα από 1,5 χρόνο, μετρώντας συνολικά 50 συμμετοχές, ενώ τη φετινή σεζόν ήταν ο πρώτος τερματοφύλακας σε clean sheets στο πρωτάθλημα, μαζί με τους Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Χούλιαν Κουέστα. Παρακάτω το παρασκήνιο της μεταγραφής του πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης, όπως παρουσιάζεται από το sport24:

Το σωστό timing του Παναθηναϊκού

Η αλήθεια είναι πως, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το όνομα του Ρώσου γκολκίπερ ακούστηκε έντονα για τον Άρη (κυρίως), καθώς και για τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι “κίτρινοι” ήταν εκείνοι που έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να τον αποκτήσουν, αφού είχαν και τη μεγαλύτερη ανάγκη κάτω από τα γκολπόστ, αλλά εν τέλει ο Λοντίγκιν δεν πείστηκε με την προοπτική, αλλά και τον ρόλο του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης να προσφέρει νέο συμβόλαιο και τελικά να κρατήσει τον Χούλιαν Κουέστα μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν ουσιαστικά εκείνη που… ενεργοποίησε τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” παρακολουθούσαν την περίπτωση του Λοντίγκιν, αφού είχαν αποφασίσει ότι θα ενισχυθούν στον άσο, αλλά περίμεναν το κατάλληλο timing για να κάνουν την κίνησή τους.

Το τηλεφώνημα του Γιοβάνοβιτς

Σημαντικό ρόλο, προφανώς, έπαιξε και το γεγονός ότι ο προπονητής του Τριφυλλιού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς τηλεφώνησε προσωπικά στον Λοντίγκιν μετά τα δύο παιχνίδια των playoffs μεταξύ των δύο ομάδων και του εξήγησε πόσο τον θέλει, πόσο πιστεύει στις δυνατότητες/ικανότητές του.

Η παρουσία δύο πολύ καλών τερματοφυλάκων στο ρόστερ του Παναθηναϊκού (Μπρινιόλι, Διούδης) έβαλε σε σκέψεις τον 32χρονο γκολκίπερ, ωστόσο η θέληση των “πρασίνων”, αλλά και το γεγονός ότι υπολογιζόταν ως βασική επιλογή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του deal. Μάλιστα, ο Γιοβάνοβιτς είχε σημαίνοντα ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Έντονο ενδιαφέρον από την Κύπρο

Πέρα, όμως, από το δεδομένο ενδιαφέρον των ελληνικών ομάδων, τις τελευταίες ημέρες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι της απόκτησής του και δύο ομάδες από την Κύπρο. Η μία, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο, ήταν ο ΑΠΟΕΛ ενώ η δεύτερη η ΑΕΚ Λάρνακας. Μάλιστα, το ενδιαφέρον ήταν έντονο, οι προτάσεις που κατέθεσαν ιδιαίτερα ελκυστικές, αλλά ο 32χρονος γκολκίπερ προτίμησε την προοπτική του Παναθηναϊκού.

Συμβόλαιο κοντά στις 300.000 ευρώ το χρόνο

Βέβαια και σε οικονομικό επίπεδο η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν κάτι παραπάνω από ελκυστική. Ο Λοντίγκιν θα λαμβάνει κοντά στις 300.000 ευρώ ετησίως, για συμβόλαιο δύο ετών, μαζί με κάποια μπόνους. Χρήματα ανάλογα με εκείνα που λαμβάνουν οι Μπρινιόλι και Διούδης. Κι απόδειξη ότι ο Λοντίγκιν λογίζεται ως ισότιμη λύση για το Νο.1 του Τριφυλλιού.

Πλέον, τα πάντα είναι στο χέρι του…