Γ’ Εθνική: Πανηγύρισε την άνοδο μετά από 4 χρόνια ο Καμπανιακός! Αδίκησε τον εαυτό του και στην Χαλάστρα ο Ιπποκράτης (+photos)

Σε ένα δυνατό και με ένταση αγώνα λόγω της κρισιμότητάς και κάτω από πολύ ζέστη στο γεμάτο από τους γηπεδούχους γήπεδο της Χαλάστρας ο Καμπανιακός νίκησε με 2-0 από το πρώτο μέρος τον Ιπποκράτη και πήρε την άνοδο στην Γ’ Εθνική μετά από 4 χρόνια και την σεζόν 2017-18, ενώ από την άλλη ο Έβρος έμεινε χωρίς ομάδα στην κατηγορία μετά από χρόνια.

Αν και ο Ιπποκράτης δεν ανησύχησε στο πρώτο δεκάλεπτο «πληγώθηκε» και πάλι από την «αχίλλειο πτερνα» του στα μπαράζ από ένα ακόμα λάθος τερματοφύλακα. Συγκεκριμένα στο 11′ από φάουλ του Χαρίση ο Ευαγγελίδης που έκανε ντεμπούτο στα μπαραζ (τρίτος γκολκήπερ μετά Τογγουλίδη και Γιαννόπουλο) δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από την κλειστή του γωνία βάζοντας δύσκολα από την αρχή στην ομάδα του Παύλου Καρατίδη που κάθισε στον πάγκο αντί του τιμωρημένου Μιχάλη Παπαζογλου.

Μέχρι το 35′ δεν είχαμε μεγάλη φάση στις δυο εστίες με τον Ιπποκράτη σε αντεπίθεση ο Ευθυμιάδης μόνος από καλή θέση πλάγια στην μικρή περιοχή από σέντρα του Μαμρικισβίλι να πασαρει με κεφαλιά στον υψος του πέναλτι αλλά δεν ακολούθησε κανένας συμπαίκτης του και χάθηκε μια καλή ευκαιρία για τους εβρίτες. Στο 38′ το φαουλ του μετρ των φάουλ Χαρίση πήγε ψηλά άουτ, αλλά στο 41′ ο Καμπανιακός κέρδισε πέναλτι όταν σε βαθιά μπαλιά από την άμυνα του Ρακαβίνα ο Ξανθόπουλος ανατράπηκε άτσαλα από τον Ευαγγελίδη και έκανε το 2-0.

Το πρώτο μερος θύμισε το ματς με τον Πανθρακικό όπου οι ιδιοι παίκτες με ιδιο τρόπο, φαουλ και πέναλτι σκόραραν τα δυο τέρματα του Καμπανιακού. Με το φιναλε του ημιχρόνου ο Ιπποκράτης έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει το σκορ αλλά μετά το φαουλ του Παπάζογλου ο Νιάνιος έδιωξε με λάθος με γροθιές, η μπάλα εφτασε μέσα στην περιοχή αλλά ο Τρανόπουλος από πλεονεκτική θέση δεν σουταρε καλά αιφνιδιαστηκε και σχεδόν σε κενό τέρμα έστειλε την μπαλα άουτ.

Στο δευτερο μέρος ο Καμπανιακός μπήκε καλά και έχασε καλή ευκαιρία στο 50′ αλλά το σουτ του Χαρίση με το αριστερό η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ευαγγελίδη, ενω στο 60′ ο Χαρίσης είχε σουτ στο καθετο δοκάρι του Ιπποκράτη από πάσα του Ξανθόπουλου από φάση που ξεκίνησε από λαθος της άμυνας στο κεντρο του γηπεδου.

Στο 65′ από κόρνερ ο Νιανιος δεν έδιωξε καλά την μπαλα αυτή έφτασε στον Ευθυμιάδη που από κοντά αλλά πλάγια σουταρε ψηλά άουτ. Στο 68′ μετά από σκληρο φάουλ του Τάγκου στον Ευθυμιάδη, δημιουργηθηκε ένταση ανάμεσα στους παίκτες και ο έμπειρος Ξανθιώτης μέσος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Μετά ενα διάλειμμα για να δροσιστούν οι παίκτες στο 78′ ο Ιπποκράτης θα χάσει νέα τεράστια ευκαιρία όταν ο Τρανόπουλος θα δώσει στον Γιαννόπουλο μέσα στην μικρή περιοχή, αυτός αν και θα μπορούσε να σουτάρει έδωσε ασιστ και σε πλεονεκτική θέση στον Σιμτσάκη αλλά αυτός δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Νιάνιο που έπεσε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 78′ σε αντεπίθεση τεσσαρων με ένα για τον Καμπανιακό ο Ευαγγελίδης θα διώξει δύσκολα τα σουτ των Προσκυνητόπουλου και Χαρίση, με τους γηπεδούχους στο 82′ να έχουν νέο δοκάρι σε κεφαλιά του Χριστουδουλίδη σε φάουλ του Δαλλα.

Η λήξη βρήκε τους παίκτες του Ηλία Σαπάνη να πανηγυρίζουν την δίκαια άνοδο στην Γ’ Εθνική μετά από τέσσερα χρόνια, τους παίκτες να γίνονται ένα με τον κόσμο και να σηκώνουν στα χέρια τον προεδρο Θωμά Μουρμούρα στον αέρα δίνοντας ραντεβού το βράδυ στο Shelter του Θωμά Τσίτα στο κέντρο της πόλης…

Από την άλλη ο Ιπποκράτης αδίκησε σε ένα ακόμα ματς τον εαυτό του αν και κατ’ ομολογία σχεδών όλων των αντιπάλων του, άξιζε την άνοδο, προδόθηκε από λαθη της άμυνας και των τερματοφυλάκων του σε Χαλάστρα και σε υπόλοιπά ματς και κυρίως στοίχησε η αφλογιστία στην καταπληκτική του εμφάνιση μέσα στις Σέρρες με την Αμμουδιά.

Διαιτητές του παιχνιδιού ήταν οι Θεοδωρόπουλος, Δούμτσης και Πάνου από την Φλώρινα.

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ (Σαπάνης Ηλίας): Νιάνιος, Καρατζάογλου, Τανγκου, Ρακαβίνας, Χριστοδουλίδης, Κοπατσί (62′ Τσίτας), Ξανθόπουλος, Π. Παπάζογλου (79′ Δάλας), Αλεξ. Κοπατσί (73′ Τσακίρης), Χαρίσης (79′ Στυλιανού), Προσκυνητόπουλος.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Καρατίδης Παύλος): Ευαγγελίδης, Ακρίβος (72′ Σιμτσάκης), Ράλλης (c), Σίσκος, Πουλουκτσής, Μουρατίδης (46′ Φραγγουλίδης), Δημ. Παπάζογλου (72′ Καλτσάς), Μαμρικισβίλι (60′ Γιαννόπουλος), Τζελέπης, Τρανόπουλος, Ευθυμιάδης.