«Λάλησε» τέσσερις φορές στην Αμμουδιά ο Πετεινός και αποχαιρέτησε μια ιστορική σεζόν με τον ιδανικότερο τρόπο

Ονειρικό φινάλε σε μια ιστορική χρονιά για τον Άρη Πετεινού που διέλυσε με 4-1 τον Ηρακλή Αμμουδίας και πήρε τους πρώτους του βαθμούς στο τελευταίο ματς των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική.

Η ομάδα του Τάσου Νεοφυτίδη ήθελε την νίκη και άνοιξε το σκορ στο 27′ με αυτογκολ του Ηλία Γκαλιου μετά από σέντρα του Χριστοφορίδη. Ο Αρης ήταν καλύτερος και στο 41′ απείλησε με τον Κουτσομιχάλη μετά από τακουνάκι του Κοτόπουλου με τον Τσιντσαρη να μπλοκαρει το σουτ του παίκτη του Αρη. Πριν το ημίχρονο ο Κοτόπουλος με μια ακόμη καταπληκτική ενέργεια απέφυγε 2 αμυντικούς μπήκε πλάγια στην μικρ’η περιοχή αλλά δεν μπορεσε να νικήσει τον Τσιντσαρη και πάλι.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα μονόλογο του Άρη που αρχικά απείλησε στο 52′ με σουτ του Τουραντζιδη εκτός περιοχής που έδιωξε ο Τσιντσαρης αλλά στο επόμενο λεπτό στο 53′ είχαμε το 2-0 όταν μετά από μακρινό φαουλ από το κέντρο του Σαρηγιαννίδη ο Πουτακίδης με κεφαλιά βρήκε τον νεαρό Βασίλη Σιδηρά που δυνατό σουτ στο γάμα εντός της μεγάλης περιοχής διπλασίασε τα γκολ του Πετεινού. Σχεδόν με την σέντρα στο 54′ ο Μπάμπης Ζυγκερίδης που μπήκε ως αλλαγή σουταρε εκτός περιοχής μόλις άουτ από το καθετο δοκάρι του Λαπαδώνη στην πρωτη φάση της Αμμουδιάς.

Ακολούθησε ενα εκρηκτικό πεντάλεπτο για τους ξανθιώτες, στο 60′ ο Παυλίδης που τόσο έλειψε στα μπαράζ, είχε σουτ στο κάθετο δεξί κάθετο δοκάρι του Ηρακλή, ενώ λίγο αργότερα από κόρνερ του Δασκαλάκη ο Χριστοφορίδης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπαλα μόλις άουτ. Στο 63′ σε δυνατό σουτ του Τυριάκη η μπάλα βρήκε την ρίζα της δοκού και ο Κώστας Κουτσομιχάλης που βρισκόταν στην πορεία της μπαλας με εναέριο μονοκόμματο γυριστό σουτ έκανε το 3-0. Στο 64′ σε αντεπίθεση του Αρη ο Τουρατζίδης δίνει στον Κουτσομιχάλη, αυτός μέσα στην μικρη περιοχή στον Κοτοπουλο που κόπηκε την τελευταία στιγμή από πλεονεκτική θέση από τους αμυντικούς.

Στο 82′ μετά απο υπέροχη μακρινή κάθετη ασιστ του Τυριάκη στον Τουρατζίδη αυτός απέφυγε τον Τσιντσάρη κάνοντας το 4-0. Στο 91′ ο Ηρακλής πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Μπάμπη Ζυγκερίδη με το στήθος ανενόχλητος στο δέυτερο δοκάρι μετά το καλοχτυπημένο κόρνερ του Γρηγόρη Τοπάλι.

Έτσι ολοκληρώθηκε μια καταπληκτική και ιστορική σεζόν για τον ¨Αρη Πετεινού με ενα νταμπλ στην ΕΠΣ Ξάνθης και μια μεγάλη νίκη στο φινάλε των μπαράζ. Από την άλλη η ομάδα των Σερρών απογοήτευσε ιδίως στα τελευταία ματς των μπαράζ δεχόμενη 8 γκολ, δέιχνοντας οτι κουράστηκε από το δυνατό πρωταθλημα των Σερρών με συνεχόμενα παιχνίδια, 16 στον αριθμό το τελευταίο τρίμηνο.

Την αναμέτρηση διεύθυναν οι Δραμινοί ρέφερι Παρχαρίδης, Κοτανίδου και Παστιάδης.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Νεοφυτίδης): Λαπαδώνης, Σιδηράς (83′ Σαμαράς), Δασκαλάκης, Σαρηγιαννίδης, Χριστοφορίδης (76′ Αμανατιάδης), Παυλίδης (72′ Μίλκογλου), Αβερόπουλος (46′ Πουτακίδης), Κουτσομιχάλης, Παπαθεοδώρου (46′ Τουρατζίδης), Τυριάκης, Κοτόπουλος

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Δουλγέρης): Τσιντσάρης, Δ. Παυλίδης (56′ Ν. Γκάλιος), Στοίλας (56′ Μητκώνης), Ζάντσιος, Ηλ. Γκάλιος, Σπανίδης, Τοπάλι, Κωνσταντίνου, Χρ. Ζιγκερίδης (46′ Μπ. Ζιγκερίδης), Λαδόπουλος, Σιδηρόπουλος