Γ’ Εθνική: Με εξάρα και… fair play η άνοδος του Πανθρακικού κόντρα στην Προσοτσάνη στο ΔΑΚ Κομοτηνής

Μαγική εμφάνιση, μπροστά σε σχεδόν 2500 φιλάθλους του πραγματοποίησε ο Πανθρακικός που θυμίζοντας την ομάδα της περασμένης δεκαετίας διέλυσε με 6-0 στον τελικό ανόδου την Προσοτσανη Δραμας και επιστρεφει μετά από 5 χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες και μετά από 16 και την σεζόν 2005-06 στην Γ’ Εθνική.

Ο Πανθρακικός με ένα καταπληκτικό τέταρτο και ξέσπασμα τεσσάρων γκολ σε ένα τέταρτο περίπου στο πρώτο μέρος, ο Πανθρακικός κυριάρχησε και εξασφάλισε την επιστροφή του στη Γ΄ εθνική.  Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ αποφασιστικοί και είχαν τρομερή ευστοχία στις φάσεις που δημιούργησαν, η Προσοτσάνη είχε προβλήματα τραυματισμών, δέχθηκε ένα σοκ στο πρώτο ημίχρονο και υπέστη μια πολύ βαριά ήττα.

Στο 9′ σουτ του Φουρλατάρα, απέκρουσε ασθενώς ο Αβραάμ και ο Χρήστος Γιαννακιτσίδης με απίστευτο σουτ στο «Γ» έκανε το 1-0. Στο 21′ έξυπνα εκτελεσμένο γρήγορα φάουλ του Ερκάν και ο Χρήστος Γιαννακιτσίδης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στο 27′ πό σέντρα του Φουρλατάρα και ο Αμέτ Ερκάν με το στήθος προλαβε τον αμυντικό και έκανε το 3-0. Στο 30′ αυτογκόλ με προβολή του Αστερίου σε σέντρα του Ερκάν έγινε το 4-0 και στο 37′ ο Γιαννακιτσίδης τροφοδότησε τον Χρήστο Βάσκο που με πλασέ έκανε το 5-0, σκορ που έμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο 47′ με την λεναρξη του β’ μ’έρους ο Βάσκος έχασε μια πολύ καλη ευκαιρία σουτάροντας αουτ από καλή θέση, ενώ στο 67′ ο Αμέτ Ερκάν με πλασέ μετά από νέα ασιστ του MVP Γιαννακιτζίδη έκανε το τελικό 6-0, με τον Πανθρακικό να έχει δοκάρι με τον νεαρό Τσώλα και να χάνει πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ με τους Βάσκο και Γκουτσίδη. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο φινάλε χάρη στην αποβολή του Ρούσσου στο 53′, ενώ την κόκκινη δέχθηκε και ο Βάσκος στο 84′.

Διαιτητές οι Δραγούσης, Παπαδόπουλος και Μαυρίδης από την ΕΠΣ Κιλκίς.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κασκαντάμης, Καλογρανάς (55′ Αρετάς), Σιδηρόπουλος, Σαπναράς, Δελή Χασάν, Γιαννακιτσίδης (76′ Τσωλας), Σμάλης (76′ Γκουντακης), Βάσκος, Αντωνιάδης, Φουρλατάρας (55′ Γκουτζίδης), Αμετ Ερκάν (71′ Σπηλιωτόπουλος).

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: Αβραάμ, Καλαϊτζής (44′ Αντωνιάδης), Παγώνης (46′ Παναγιώτου), Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Λίπο, Περσιανλής, Ρούσσος, Ματζάρης, Γουνατίδης (63′ Τσακμακίδης), Τόπι.