Επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες ο Πανθρακικός! Με επιβλητικό 5-0 από το… ημίωρο πανηγυρίζει την άνοδο!!!

Τυπική διαδικασία είναι πλέον η επιστροφή του Πανθρακικού στα εθνικά πρωταθλήματα, έστω και αν δεν έχει ολοκληρωθεί καν το ημίχρονο στο ματς-τελικό με την Προσοτσάνη.

Η ομάδα της Κομοτηνής ήδη από το ημίωρο προηγείται με 4-0 (όσο γραφόταν το άρθρο φτάσαμε και στο 5-0 στο 36!!!) και ενώ η ομάδα της Κομοτηνής υποτίθεται ότι παίζει για δυο αποτελέσματα αφού κατακτά την άνοδο και με ισοπαλία. Αυτό σημαίνει ότι πρεπει να δεχτεί έξι γκολ χωρίς να πετύχει κανένα στα υπολοιπα 60 λεπτά του αγωνα.

Οπως γίνεται αντιληπτο, τέτοια πράγματα δεν γίνονται. Ο Πανθρακικός πέντε χρόνια μετά την πικρή αποχώρησή του από τις εθνικές κατηγορίες, μετά τον υποβιβασμό από την Super League και την πτώχευση εν μέσω της σεζόν στην Football League, επιστρέφει στα εθνικά πρωταθλήματα.

Στη νέα σεζόν θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ροδόπης στην Γ’ Εθνική και μαζί με τον Αρη Αβατου οι δυο εκπρόσωποι της Θράκης στο τρίτο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα και ανώτερο ερασιτεχνικό στην χώρα. Βήμα για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, όπως φιλοξοδούν οι φίλοι του Πανθρακικού.

Άλλωστε κανείς δεν κρύβει ότι όνειρο όλων είναι να ξαναζήσουν σύντομα τις στιγμές της πρώτης 15ετίας του 21ου αιώνα, με την σταδιακή επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες και γιατί όχι, στα μεγάλα σαλόνια.

Το πρώτο βήμα για αυτό το όνειρο έγινε, όπως 20 χρόνια πριν, όταν ο Πανθρακικός μετα την περιπέτεια των τοπικών και της Γ’ Εθνικής, ξανανέβαινε στην Γ’ Εθνική…