Nations League: Νικητές ξανά Μάνταλος και Γούτας στο Windsor Park 9 χρόνια μετά τον θρίαμβο της Ξάνθης επί της Λίνφιλντ

Η Εθνική μας επικράτησε μέσα στο Μπέλφαστ επί της Βόρειας Ιρλανδίας με 0-1 για την πρεμιέρα των ομίλων του Nations League, στο ντεμπούτο του Πογέτ στον πάγκο με βασικούς τους Θρακιώτες Πέτρο Μάνταλο και Μανώλη Σιώπη.

Φαίνεται ότι του… πάει, τόσο του Μάνταλου, όσο και του Δημήτρη Γούτα το συγκεκριμένο γήπεδο, καθώς στην δεύτερη επίσκεψή η ομάδα τους έφυγε και πάλι νικήτρια από το Windsor Park.

Η πρώτη φορά που οι δύο παίκτες είχαν επισκεφθεί το φημισμένο γήπεδο του Μπέλφαστ, ήταν στη μοναδική νίκη και πρόκριση στην ιστορία του ΑΟΞ σε ευρωπαϊκά Κύπελλα τον Ιούλιο του 2013, επικρατώντας με 0-1 στην κανονική διάρκεια και 1-2 στην παράταση της Λίνφιλντ, χάρη στα δύο γκολ του Μαρσελίνιο.

Σε εκείνη την αναμέτρηση ο Πέτρος Μάνταλος είχε ξεκινήσει βασικός από τον Νίκο Καραγεωργίου, αλλά στο 56′ άφησε την θέση του στον Δήμο Μπαξεβανίδη.

Από την άλλη, ο Κυπελλούχος Τουρκίας Δημήτρης Γούτας είχε παίξεικαι τα 120′ της αναμέτρησης, ωστόσο δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Πογέτ στην χθεσινή αναμέτρηση, με τον Ουρπυγουανό τεχνικό να εμπιστεύεται τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο για το κέντρο της άμυνας.