Nations League: Με κορυφαίο τον Σιώπη και ψύχραιμο αρχηγό στο τέλος τον Μάνταλο πρεμιέρα με νίκη της Εθνικής στο Μπέλφαστ

Eχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον Εβρίτη Μανώλη Σιώπη, που έκανε το παιχνίδι της ζωης του με τη γαλανόλευκη, αλλά και σε καλή μέρα τον Κομοτηναίο Πέτρο Μάνταλο που το τελευταίο τέταρτο πήρε και το περιβραχιονιο του αρχηγού από τον σκορερ Τάσο Μπακασέτα, η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου επιβλήθηκε με 1-0 της Β. Ιρλανδίας στην πρεμιέρα της στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League.

Η Εθνική στο πρώτο επίσημο ματς του Πογετ ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Ρότα επελέγη από τον Γκουστάβο Πογέτ αντί του Κώτσιρα, ο Μπουχαλάκης με τον Σιώπη κινούνταν στον άξονα, με τους Μάνταλο, Λημνιό στα επιθετικά άκρα και τον Γιακουμάκη στην κορυφή, ενώ πειστική εμφάνιση στην αμυνα έκανε ο Κώστας Τσιμίκας με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να κάθεται κάτω από τα δοκάρια.

Η Ελλάδα κυκλοφορούσε τη μπάλα στο ξεκίνημα του αγώνα και είχε δύο σέντρες με Ρότα και Τσιμίκα στο 12ο λεπτό αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τη Β. Ιρλανδία με το σουτ του ΜακΚάν που μπλοκαρίστηκε. Στο 21’ ο Μπουχαλάκης έκανε σέντρα σα σουτ αλλά δεν απείλησε. Ένα λεπτό αργότερα ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιακουμάκη αλλά ο Πίκοκ – Φάρελ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικές με τις φάσεις να είναι λίγες. Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον Μπακασέτα στο 39. Ο Έλληνας διεθνής της Τράμπζονσπορ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία κίνηση του Λημνιού και σούταρε για να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ρότα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 52 λεπτό η Ελλάδα είχε την τελευταία της καλή στιγμή αλλά ο Γιακουμάκης δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από μπαλιά του Λημνιού.

Στη συνέχεια έκατσε κάπως η Εθνική και προβλημάτισε, ιδίως μετά τις αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτών ο Πογέτ έβγαλε Σιώπη και Μπακασέτα που είχαν κουραστεί, το περιβραχιονιο πέρασε για τα τελευταία λεπτά στον Μάνταλο ενώ στις καθυστερήσεις ουσιαστικά έκανε το ντεμπούτο του και ο Μπαντλοκ.

Στο 67’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον ΜακΓκιν αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ενώ στο 85’ ο Λάφερτι εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.