Η εξομολόγηση του Μίλαν Ράσταβατς για την «όμορφη» Ξάνθη, την Τρίπολη, το όνειρό του και την υπόσχεση επιστροφής

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα έδωσε στο sportfm.gr ο Μίλαν Ράσταβατς, μιλώντας μεταξύ άλλων και για το πέρασμά του από την Ξάνθη.

Για τη σχέση του με Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης: «Είναι αλήθεια. Η σχέση μου με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα ήταν πολύ καλή από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος. Και στην Ξάνθη και στον Αστέρα, οι σχέσεις μου με τις ομάδες είναι δυνατές. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό, ήταν καλές συνεργασίες, τα συναισθήματα είναι αμοιβαία κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

Για την σύγκριση της Ξάνθης σαν πόλη με την Τρίπολη: «Μου αρέσει η Ελλάδα και οι Έλληνες, πρώτα απ’ όλα. Και οι δυο πόλεις έχουν τη δική τους ομορφιά. Η Ξάνθη είναι περισσότερο όμορφη, η Τρίπολη έχει πολύ καλό περιβάλλον και γύρω από την πόλη, ολόκληρη η Πελοπόννησος είναι όμορφη».

Για την πίεση στους προπονητές στην Ελλάδα: «Δεν μου αρέσει ότι υπάρχει πολύ πίεση στους προπονητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γίνεται χωρίς λόγο. Ένας προπονητής δεν μπορεί να φταίει μόνο σε μια κακή περίοδο. Θα ήταν καλύτερο να φύγει λίγο αυτή η πίεση από τους προπονητές και να πάει και λίγο στην υπόλοιπη ομάδα».

Για τις διαφορές του σέρβικου με το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι το σέρβικο πρωτάθλημα δεν είναι τόσο… ιδιωτικό. Στην Ελλάδα είναι. Στο σέρβικο πρωτάθλημα αν θέλεις να επιβιώσεις, πρέπει να βελτιώνεσαι διαρκώς. Οι ομάδες βελτιώνονται συνέχεια και ανεβάζουν στο ρόστερ αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Στην Ελλάδα το μόνο που ενδιαφέρει τις ομάδες είναι το αποτέλεσμα και δεν καταφέρνουν να αναπτυχθούν σε άλλους τομείς. Στη Σερβία είναι απαραίτητο για τις ομάδες να κάνουν αυτή τη δουλειά, να βγάλουν νεαρούς ποδοσφαιριστές και όλο αυτό έχει πάντα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Φυσικά! Οι αναμνήσεις μου στην Ελλάδα είναι πολύ θετικές και δυνατές. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσω».

Για τη νέα του ομάδα: «Πιστεύω ότι η Βοϊβοντίνα είναι το βήμα παραπάνω για εμένα. Το σέρβικο πρωτάθλημα είναι πολύ ενδιαφέρον και μπορούμε πιο εύκολα να βγούμε στην Ευρώπη. Το θεώρησα μια ευκαιρία για εμένα και για την καριέρα μου».