Ξανά στα χνάρια του Πανόπουλου ο Κούγιας! Ανακοίνωσε ότι πουλάει την ΑΕΛ το καλοκαίρι, αλλιώς θα πτωχεύσει η ομάδα

Την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ΑΕΛ, γιατί δεν περνά καλά, εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής στο Αλκαζάρ.

Ο ιδιοκτήτης των «βυσσινί» θυμιζοντας σε πολλά τον προ διετίας Χρήστο Πανόπουλο, όταν ανακοίνωνε ότι πουλάει την Ξάνθη και αν δεν βρεθεί αγοραστής θα οδηγήσει την ομάδα σε πρώχευση, ανακοίνωσε πως βάζει πωλητήριο στην ομάδα έναντι 2,1 εκατ. ευρώ, αρκεί να βρεθεί επιφανής επιχειρηματίας με εγγυητική επιστολή.

Ο Κούγιας έθεσε ως χρονικό ορίζοντα της πώλησης την 28η Ιουλίου, ενώ αν δε βρεθεί αγοραστής, τόνισε (οπως και ο προπέρσινος Πανοπουλος) πως θα προχωρήσει ή σε διαχείριση χρεών από τον ίδιο ή σε εκκαθάριση.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά τα θέλει σε διάστημα τριών χρόνων. Μάλιστα, βάζει στο παιχνίδι τον δήμαρχο Λάρισας, όπως είχε κάνει και ο Πανόπουλος βάζοντας στο κόλπο της μεταβίβασης της ΠΑΕ τον δήμαρχο Ξάνθης.

Μαζί με την ΠΑΕ ΑΕΛ που έχει αυτή την στιγμή 32 παίκτες με συμβόλαια, ο νέος αγοραστής, εφόσον υπάρξει, θα πάρει και το προπονητικό κέντρο, το στάδιο Αλκαζάρ που είναι πληρωμένο για ακόμα πέντε χρόνια, με το συμψηφισμό που έγινε με τα έργα τα οποία έκανε εκεί, το ραδιόφωνο που του κόστισε 42.000 ευρώ, τα γραφεία που του κόστισαν 100.000 ευρώ και 90.000 το πούλμαν.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν χρήματα που περιμένει να πάρει από την πώληση του Δημήτρη Πινακά, τα οποία είναι 700.000 ευρώ από το 1.000.000 ευρώ που πουλήθηκε ο ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό. Χρήματα επίσης αναμένονται από τα τηλεοπτικά, το στοίχημα, τη φανέλα που τα προσδιόρισε μαζί με τα λεφτά για το Πινακά κοντά στα 1.275.000 ευρώ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα πρέπει να δίνει κάθε μήνα 33.353 ευρώ, δόση για ρυθμισμένα χρέη προς εφορία συνολικά 1.750.493 ευρώ, ενώ θα πρέπει να δοθούν 717.443 ευρώ (505.000 ευρώ για ποδοσφαιριστές που προσέφυγαν στην FIFA+212.443 ευρώ υπόλοιπο συμβολαίων ποδοσφαιριστών) έως τις 31/07/2022 για να μπορεί να κάνει μεταγραφές τη θερινή περίοδο.

Τέλος, ο Κούγιας συμπλήρωσε ότι πληρώνει 17.000 ευρώ το μήνα, δόσεις για χρέη της Παναχαϊκής. Όσο για τον λόγο που αποφάσισε να πουλήσει την ΑΕΛ, είπε: «Δεν περνάω καλά στην ΑΕΛ. Έχω αποφασίσει να φύγω».

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα όσων είπε ο Κούγιας:

«Δεν περνάω καλά στην ΑΕΛ. Έχω μία οικογένεια και μία περιουσία που πρέπει να χαρώ. Έχω αποφασίσει να φύγω. Εάν καταφέρω να έρθω σε συνεννόηση με όλες τις υποθέσει αυτές δεν θα κάνουμε μεταγραφές. Σύμφωνα με τους Αντωνίου και Σαμολαδά θα ανεβαίναμε εύκολα και με το υπάρχον ρόστερ και αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Κάνω ανοιχτή πρόσκληση σε οποιοδήποτε Λαρισαίο, Αμερικάνο, Βούλγαρο ή σαν τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Καβάλας που έχει οικονομική επιφάνεια. Μπορούν να έρθουν οι Πηλαδάκης, Πλεξίδας, Ντελόπουλος, οι άλλοι επιφανείς Λαρισαίοι όπως οι Κασίδης και Αδαμόπουλος.

Δίνω ένα ρόστερ 32 παικτών, μία συμφωνία για το Αλκαζάρ που με το ποσό της πρώτης χρονιάς μπορεί να γίνει συμψηφισμός και να αγωνιστεί η ομάδα με πολύ μικρό ποσό ενώ το γήπεδο είναι προδιαγραφών UEFA, προπονητικό SL1, ραδιόφωνο, γραφεία, μπουτίκ (η οποία ανακοίνωσε πως θα κλείσει), δύο πούλμαν.

Όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο Λάρισας και να του δώσει τα στοιχεία του. Σε όποια συζήτηση γίνει θα ήθελα να είναι παρόν ο Δήμαρχος Λαρίσης και μέχρι τις 28 Ιουλίου 2022 θα περιμένω να εμφανιστεί.

Εάν μέχρι τότε δεν εμφανιστεί κάνεις τότε: ή θα προσπαθήσω να τα βρω με όλους σε μία διαχειρίσιμη συμφωνία ή η ΠΑΕ θα τεθεί υπό εκκαθάριση».