Ατυχία! Πάλεψαν αλλά έχασαν στην ρουλέτα των πέναλτι στην Λάρισα οι νέοι του ΑΟΞ και έμειναν εκτός ημιτελικών

Πολύ κοντά στα ημιτελικά έφτασε η ομάδα νέων της Ξάνθης αλλά τελικά μετά την λευκή ισοπαλία σε κανονική διάρκεια και παράταση ηττήθηκε 5-4 στα πέναλτι στο Αλκαζάρ στην ρεβανς του 1-1 στα Πηγάδια και αποκλείστηκε από την τελικη φάση.

Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και έχασε την πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης στο 5ο λεπτό με τον Καραγιάννη να κάνει την σέντρα και τον Τσελεμπάκη να αστοχεί σε κοντινή προβολή.

Στο 21′ ο Αγγελούλης έκανε το λάθος με τον Καρυπίδη να επωφελείται και να βγαίνει σε θέση βολής, ωστόσο το πλασέ του μεσοεπιθετικού των φιλοξενουμένων σταμάτησε στην αγκαλιά του Αντωνόπουλου.

Στο 25′ η Ξάνθη έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στην αναμέτρηση για να ανοίξει το σκορ, με τον Καρυπίδη να πιάνει εξαιρετικό σουτ και να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ, με το 0-0 να μένει μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και έχασε την πρώτη της ευκαιρία ατο 49′, όταν ο Κρικώνης βρήκε τον Μπαργιώτα, αλλά το πλασέέφυγε εκατοστά εκτός εστίας του Τσομπανίδη. Στο 56ο λεπτό έπειτα από ωραία εναλλαγή των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον Κρικώνη που έκανε την κεφαλιά η οποία κατέληξε στην πάνω πλευρά της εστίας του Τσομπανίδη, ενώ ο ΑΟΞ απάντησε στις ευκαιρίες ένα λεπτό αργότερα με τον Καρυπίδη να ελίσσεται και να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Το 0-0 έμεινε τόσο μέχρι το φινάλε των 90 λεπτών όσο και στην παράταση, με τις δύο ομάδες να βγάζουν αναμενόμενη κόπωση και να οδηγούνται στα πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και με τον Γκοτζαμανίδη να εκτελέι το 5ο πέναλτι επικράτησαν με 5-4 και πήραν την πρόκριση μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

ΑΕΛ Κ20 (Ευαγγέλου-Κατσιάνος): Αντωνόπουλος, Μπαργιώτας, Αγγελούλης, Χατζής, Κρικώνης (98′ Ασίκογλου), Νινίκας, Κοτσιανούλης, Βλησαρούλης, Μιλτιάδης, Γκοτζαμανίδης, Ντιντής.

ΞΑΝΘΗ Κ20 (Αποστολίδης): Τσομπανίδης, Καλαϊτζής (94′ Δήμου), Καραγιαννίδης (75′ Ζεκιράι), Θωμάι, Αναστασιάδης, Τυριάκης, Τσελεμπάκης (65′ Νόρικ), Πιτσόλης, Αλαγκιοζίδης (65′ Αϊβαλή Σερκάν), Καρυπίδης (65′ Χότσκα Εμρέ), Ιωσηφίδης.

Φώτο: athleticlarissa.gr