Τα σενάρια ανόδου των τεσσάρων μονομάχων στην Γ’ Εθνική με όλα τα μάτια της Κυριακής στραμμένα σε Προσοτσάνη και Πετεινό!

Μετά και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική φαίνεται πως τέσσερις ομάδες θα παλέψουν για 2 θέσεις, αφού ο Βύρωνας έχει εξασφαλίσει την μια από τις τρεις προνομιούχες θέσεις.

Πλέον, τα δεδομένα όπως τα παρουσιάζει ο Γιάννης Κεσόπουλος δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των μπαράζ έχουν ως εξής:

Το όριο ασφαλείας όσον αφορά την άνοδο είναι οι 11 βαθμοί. Όποια ομάδα καταφέρει να φτάσει σ’ αυτούς παίρνει σίγουρα το ένα από τα άλλα δύο εισιτήρια (το πρώτο το έχει πάρει ήδη και μαθηματικά ο Βύρωνας Καβάλας) για τη Γ΄ Εθνική. Αυτό συμβαίνει γιατί από τις άλλες τρεις ομάδες που μπορούν να φτάσουν στους 11 (Πανθρακικός, Καμπανιακός και Προσοτσάνη, αφού ο Ιπποκράτης δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 10) μόνο οι δύο θα καταφέρουν να το κάνουν (αν το κάνουν), αφού υπάρχουν δύο παιχνίδια μεταξύ τους (Προσοτσάνη-Καμπανιακός και Πανθρακικός-Προσοτσάνη).

Ο Πανθρακικός χρειάζεται τέσσερις βαθμούς για να πανηγυρίσει την άνοδο χωρίς να εξαρτάται από κανέναν άλλον. Αυτό σημαίνει μια νίκη με τον Άρη Πετεινού και τουλάχιστον μία ισοπαλία με την Προσοτσάνη ή μία ισοπαλία στον Πετεινό και νίκη με την Προσοτσάνη (το πρώτο φαντάζει πιο εύκολο σενάριο). Βέβαια, υπάρχει και σενάριο που του δίνει την άνοδο ακόμα και με 10 βαθμούς αλλά θα εξαρτάται και από άλλα αποτελέσματα και όχι μόνο από τα δικά του.

Υπό προϋποθέσεις και ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα Προσοτσάνη-Καμπανιακός ελπίδες για την άνοδο έχει και ο Ιπποκράτης, ο οποίος όμως θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση κερδίζοντας στην τελευταία αγωνιστική στη Χαλάστρα τον Καμπανιακό.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα πιθανότερα σενάρια. Αν υποτεθεί ότι ο Πανθρακικός κερδίζει στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Πετεινού, στο οποίο είναι και το φαβορί, τότε το ματς-κλειδί, που θα κρίνει πολλα, είναι το Προσοτσάνη-Καμπανιακός.

Σενάριο 1: Νίκη της Προσοτσάνης. Το ιδανικότερο σενάριο για τον Πανθρακικό και το χειρότερο για Καμπανιακό και Ιπποκράτη. Σ’ αυτή την περίπτωση Πανθρακικός και Προσοτσάνη θα ισοβαθμήσουν στους 10 βαθμούς και με μια ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Κομοτηνή ανεβαίνουν μαζί στη Γ’ Εθνική! Καμπανιακός και Ιπποκράτης θα έχουν από 7 βαθμούς και ακόμα κι αν κάποιος από τους δύο κερδίσει στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Χαλάστρα, θα μείνει εκτός νυμφώνος.

Σενάριο 2: Ισοπαλία. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Πανθρακικός θα πάει στους 10, ενώ Προσοτσάνη και Καμπανιακός θα ισοβαθμούν στους 8. Αυτό σημαίνει ότι την τελευταία αγωνιστική ο Πανθρακικός θα θέλει νίκη ή ισοπαλία με την Προσοτσάνη σε αντίθεση με την ομάδα της Δράμας, που θα θέλει μόνο νίκη. Βέβαια, μπορεί να της αρκεί και η ισοπαλία σε περίπτωση που ο Καμπανιακός έρθει ισόπαλος με τον Ιπποκράτη, αφού σε πιθανή ισοβαθμία Προσοτσάνης-Καμπανιακού στους 9 η Προσοτσάνη θα έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αν δεν κερδίσει η Προσοτσάνη τον Πανθρακικό και κερδίσει ο Καμπανιακός τον Ιπποκράτη, θα είναι αυτός που θα ανεβεί μαζί με τον Πανθρακικό, ενώ αντίστοιχα αν νικήσει ο Ιπποκράτης στη Χαλάστρα, παίρνει αυτός το τρίτο εισιτήριο. Αν ο Πανθρακικός χάσει από την Προσοτσάνη, θα μείνει στους 10 βαθμούς και για να ανεβεί, θέλει ισοπαλία στο Καμπανιακός-Ιπποκράτης.

Σενάριο 3: Νίκη Καμπανιακού. Πανθρακικός και Καμπανιακός θα ισοβαθμήσουν στους 10 και για να ανεβούν, θα πρέπει απλά να μη χάσουν στους αγώνες με Προσοτσάνη και Ιπποκράτη αντίστοιχα, οι οποίοι θα έχουν από 7 βαθμούς. Η μόνη ελπίδα των δύο τελευταίων θα είναι να νικήσουν και να ευνοηθούν στις ισοβαθμίες στους 10 βαθμούς.

Φυσικά, αν ο Πανθρακικός έρθει ισόπαλος με τον Πετεινό, θα θέλει μόνο νίκη με την Προσοτσάνη, ενώ, αν χάσει, θα πρέπει να κερδίσει την Προσοτσάνη και παράλληλα να ελπίζει ότι δε θα φτάσει παραπάνω από άλλη μία ομάδα στους 10 βαθμούς.