Τρίμηνη αργία σε τρία κορυφαία μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ – Αναβαθμίζεται σε πρώτο αναπληρωματικό μέλος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τιμώρησε με τρίμηνη αργία τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου, τον Α’ Αντιπρόεδρο Στ. Αντωνίου και τον ταμία Κλ. Τζαφέρη, για παραβίαση κανονισμών, έπειτα από καταγγελία του προέδρου της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια και παρότι η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας ήταν απαλλακτική και για τα τρια πρόσωπα.

Η υπόθεση αφορά τις ομάδες που με το νόμο Αυγενάκη ανήλθαν πέρυσι από τη Football League στη Super League 2 κι ενώ δεν πήραν αδειοδότηση η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ με απόφαση που έλαβε του επέτρεψε να κάνουν μεταγραφές. Αθώοι κρίθηκαν οι δύο δικηγόροι της ΕΠΟ Ν. Μπάρτζης και Β. Σαράκης, που εισηγήθηκαν την λήψη απόφασης που ακυρώθηκε αρχικά από το Διαιτητικό Δικαστήριο και οδήγησε σε αργία, με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που την έλαβαν.

Η απόφαση είναι εφέσιμη και τα τρία πρόσωπα θα καταθέσουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Οπως αναφέρει το soccerplus, «έως η υπόθεση να τελεσιδικήσει θα αντικατασταθούν από τους τρεις πρώτους αναπληρωματικούς που είναι οι Π. Διακοφώτης, Α. Τόκας και Στ. Σαρηγιαννίδης». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης που είναι ο αμέσως επόμενος σε ψήφους στις περσινές εκλογές, ουσιαστικά καθίσταται πρώτο αναπληρωματικό μέλος εφεξής και αν αδειάσει για οποιονδήποτε λόγο και άλλη θέση στην ΕΕ της ΕΠΟ, θα εισέλθει σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ αυτήν την περίοδο είναι από την περιοχή μας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης.

Και οι τρεις που εκπίπτουν, εκτός από μέλη της ΕΕ ΕΠΟ και του λεγόμενου προεδρείου αυτής είναι και πρόεδροι Ενώσεων: ο Δημητρίου στην ΕΠΣ Αθηνών, ο Αντωνίου στην ΕΠΣ Πέλλας και ο Τζαφέρης στην ΕΠΣ Δυτικής Αττικής. Η ποινή εκτείνεται και στις Ενώσεις.

Αυτή τη στιγμή το μόνο μέλος του προεδρείου της ΕΠΟ που παραμένει στη θέση του ο εξ οφίτσιο β’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος (εχει παραιτηθεί υπενθυμίζεται ο πρόεδρος Θοδωρής Ζαγοράκης), ενώ μέχρι την 1η Ιουνίου, οπότε θα εκλεγεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Τάκης Μπαλτάκος, η ΕΠΟ θα διευθύνεται από τον acting Φιλιππούση, χωρίς εποπτεία.

Σύμφωνα με το αρ. 25 παρ 2 του κανονισμού δεοντολογίας: “Η τυχόν παράβαση ή μη συμμόρφωση των παραπάνω νομικών καιφυσικών προσώπων με το Καταστατικό, τους κανονισμούς, τιςοδηγίες και εγκυκλίους της ΕΠΟ, τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων ποδοσφαιρικών οργάνων, σχετικά με τιςυποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα που έχουν, καθώςκαι οποιαδήποτε εκ μέρους τους ενέργεια που αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των ως άνω, τιμωρείται από το κατά οικείοδικαιοδοτικό όργανο με την απαραίτητη προϋπόθεση τηςπροηγούμενης κλήσης σε έγγραφη ή αυτοπρόσωπη απολογία.
Η ποινή που προβλέπεται είναι η εξής: “Απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότηταπου σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον για τρεις (3)μήνες.”