Διαγράφει η ΕΠΟ από μέλος της στην προσεχή Γενική Συνέλευση την Ενωση Διαιτητών Ελλάδος – Αγνωστη η αντίδραση των «ρέφερι»

Στις προτάσεις για την τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ στην επικείμενη Γενική Συνέλευση, που στάλθηκαν στα μέλη, υπάρχει λεκτική τροποποίηση, που αφορά το άρθρο 10 το οποίο ανφέρεται στα υπάρχοντα μέλη και στα μέλη που δύναται να αναγνωριστούν, απουσιάζει η αναφορά στην Ένωση διαιτητών.

Οπως προκύπτει από το έγγραφο που αποκαλύπτει το SoccerPlus, προτείνεται η διαγραφή της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ελλάδος ως μέλους της ΕΠΟ όπως οι ΕΠΣ.

Όπως φαίνεται η καταγραφή της Ένωσης Διαιτητών απουσιάζει τόσο από το εν ισχύ κείμενο του καταστατικού (δεξιά), όσο και από το τροποποιημένο κείμενο (αριστερά).

Ωστόσο στο εν ισχύ καταστατικό της ΕΠΟ στο τέλος υπάρχει αναφορά στην Ένωση Διαιτητών, η οποία εξαφανίστηκε από τις προτάσεις για τροποποίηση του καταστατικού, που έστειλε η acting ΕΠΟ στα μέλη της.

Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει και με το άρθρο 22. Ενώ στο ισχύον καταστατικό προβλέπεται ότι η Ένωση Διαιτητών έχει μία ψήφο στη ΓΣ, στο άρθρο που έστειλε η acting ΕΠΟ στα μέλη της η  αναφορά στην Ένωση Διαιτητών δεν υπάρχει ούτε στο εν ισχύ κείμενο, ούτε στο τροποποιήμενο.

Και αυτό, παρόλο που η δημιουργία της Ένωσης Διαιτητών προβλέπεται από την ολιστική μελέτη που συμφωνήθηκε μεταξύ της κυβέρνηση και των FIFA/UEFA. Οπότε με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των διαιτητών…