Μέχρι τα μεσάνυχτα «τρέχει» το αυτόφωρο για τις συλλήψεις των δραστών του ξυλοδαρμού του 19χρονου παίκτη της ΑΕΛ στην Ξάνθη

Η ΠΑΕ ΑΕΛ κατήγγειλε ξυλοδαρμό παίκτη της ομάδας Κ20 στα αποδυτήρια του Xanthi FC Arena και έχει κάνει όλες τις ενέργειες δημοσιοποίησης του συμβάντος. Η ΠΑΕ Ξάνθη εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώσε την καταγγελία ξυλοδαρμού, πλην όμως αποποιήθηκε δικών της ευθυνών και έδειξε… γονείς παιδιών της Κ20. Η SL2 εξέδωσε ανακοίνωση και ζήτησε να συλληφθούν άμεσα οι ένοχοι.

Γεγονός είναι ότι με βάση τους ελληνικούς νόμους, μέχρι και τα μεσάνυχτα τρέχει η διαδικασία συλλήψεων με βάση την αυτόφωρη διαδικασία, εφόσον βέβαια η έρευνα της Αστυνομίας έχει καταλήξει σε ονόματα δράστη ή δραστών (είτε μιλάμε για φυσικούς είτε για ηθικούς αυτουργούς).

Το συγκεκριμένο αδίκημα είναι αυτεπάγκελτο, δεν χρειάζεται δηλαδή πλην της δημοσιοποίησης να υπάρξει και επιπλέον μήνυση-έγκληση από τον παίκτη-θύμα, αρκεί που το θέμα δημοσιοποιήθηκε από την καταγγελία της ΑΕΛ, την ανακοίνωση του ΑΟΞ και την απαίτηση της SL2 για άμεσες συλλήψεις.

Πλέον μένει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης να αναζητήσει τους υπόπτους και να προχωρήσει μέχρι τα μεσάνυχτα σε συλλήψεις. Ως τότε βέβαια, είναι εξαιρετικά πιθανό οι πιθανοί φερόμενοι ως δράστες να κρυφτούν ώστε να αποφύγουν αυτήν την άμεση διαδικασία του αυτοφώρου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν συλλήψεις ως τα μεσάνυχτα, πλέον δεν θα μπορούν να τρέξουν οι διαδικασίες εξπρές του αυτοφώρου και θα πάμε στην τακτική δικαιοσύνη – πάντα αν και εφόσον ταυτοποιηθούν οι δράστες και έχουμε πράγματι συλλήψεις.