Τιμήθηκε (και) από τον Δήμο Κομοτηνής ο Ότο Ρεχάγκελ την επομένη της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

Λίγες ώρες μετά την τελετή της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδακτορα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ο Δήμος της πόλης τίμησε τον Ότο Ρεχάγκελ για την τεράστια συμβολή του στις εθνικές μας αναμνήσεις το μακρινό 2004.

«Επιτρέψατε σε έναν μικρό σε μέγεθος λαό να πιστέι ότι μπορεί να πετύχει το ακατόρθωτο, να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης με την αξία του και να κατακτήσει τη μεγάλη νίκη χάρη στη δική σας καθοδήγηση που μας διδάξατε σαν σαφός δάσκαλος στον λαό ότι τα κίνητρα, οι στόχοι και η πειθαρχία όταν είναι συνοδοιπόροι με το μεγάλαο ταλέντο φτάνουν τον άνθρωπο στην κορυφή», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης στον Ρεχάγκελ.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους των δημοτών της Κομοτηνής για την εθνική υπερηφάνεια και τα μαθήματα ζωής που χάρισε ο Οτο Ρεχάγκελ, ο Γκαράνης τίμησε τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στην κατάκτηση της Ευρώπης το 2004 με το έμβλημα του Δήμου Κομοτηνής, τον Θράκα Ιππεα, μαζί με ένα βιβλίο για την ιστορία του, καθως και ένα καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Μάλιστα ο Οτο Ρεχάγκελ αστειευόμενος είπε ότι θα χρειαστεί διαμέρισμα στην Κομοτηνή για να τα φυλάξει και θα δυσκολευθεί να τα μεταφέρει στην Γερμανία, με τον δήμαρχο να του απαντά μέσω του Γιώργου Γκοδόλια ότι στην Κομοτηνή θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος και μπορεί να θεωρεί οτι ήδη διαθέτει στην πόλη ένα δικό του σπίτι. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Τσανάκλειο.

Αρνητική αίσθηση προκάλεσε η παντελής απουσία κόσμου, καθώς η σύντομη βράβευση πραγματοποιήθηκε σε μια εντελώς άδεια αίθουσα με παριστάμενους μόλις ελάχιστα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγους καθηγητές του ΔΠΘ και τους δημοσιογράφους.