Παραδέχθηκε την σχέση της με τον Μπιλ Πάπας αλλά αρνήθηκε εμπλοκή ή έστω γνώση για το «δήθεν σκάνδαλο» η Λουίτζι Αγκοστίνο

Η φίλη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη Μπιλ Πάπας, η οποία πλέον τυγχάνει και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση της υποτιθέμενης απάτης που οδήγησε τη τράπεζα της Αυστραλίας Westpac και άλλες διεθνείς τράπεζες να χάσουν σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια.

Απαντώντας ενώπιον των αυτσραλιανών δικαστικών αρχών με έγγραφο υπόμνημά της στη μήνυση της Westpac, η Louise Agostino είπε ότι «δεν γνωρίζει» τίποτα για την υποτιθέμενη απάτη του Πάπας «και επομένως δεν μπορεί να παραδεχτεί» καμία γνώση της, ανέφερε σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Australian. Υπενθυμίζεται ότι η Westpac προσπαθεί να ανακτήσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, καθώς υποστηρίζει ότι ο Πάπας και συνεργάτες του εξαπάτησαν την τράπεζα χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και πλαστές υπογραφές για να λάβουν δάνεια.

Η τράπεζα ισχυρίζεται ότι η Λουίτζι Αγκοστίνο γνώριζε την υποτιθέμενη απάτη. Τα έγγραφα υπεράσπισης της Αγκοστίνο ανέφεραν ότι οι κατηγορίες της Westpac εναντίον της είναι «ντροπιαστικές και ενδέχεται να εκτονωθούν» επειδή «δεν επικαλούνται και δεν εξειδικεύουν σωστά την υποτιθέμενη συμπεριφορά και τις γνώσεις της».

Η Αγκοστίνο έφυγε από την Αυστραλία τον περασμένο Ιούλιο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου πλέον μετέχει ως μέλος του ΔΣ στην ΠΑΕ Ξάνθη. Έφυγε από την Αυστραλία λίγες εβδομάδες μετά τη φυγή του Πάπας, σε μια περίοδο που υπήρχε η αίσθηση στις αρχές της Αυστραλίας ότι η ίδια κανόνιζε τα της επιστροφής του Πάπας στο Σίδνεϊ, καθώς αυτό είχαν ισχυριστεί στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο οι δικηγόροι του.

Μάλιστα είχε ειπωθεί ότι η Αγκοστίνο είχε αγοράσει εισιτήρια επιστροφής, ωστόσο ο Πάπας δεν επέστρεψε, αρχικά ισχυριζόμενος ότι είχε προσβληθεί από τον COVID-19, υπενθυμίζει η εφημερίδα The Australian, ενώ ακόμα και σήμερα παραμένει στην Ελλάδα μαζί με την Αγκοστίνο.

Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, η Αγκοστίνο υποστήριξε ότι ξεκίνησε να έχει σχέση με τον Πάπας το 2018 και άρχισε να συζεί μαζί του στο σπίτι του στη βίλα της Ροζέλ του Σίδνεϊ το 2020.

Η Αγκοστίνο εργαζόταν για την επιχείρηση απορριμμάτων τροφίμων του Πάπας, την περίφημη Iugis, σε διεθνείς δραστηριότητες και την ανάπτυξη επιχειρήσεων. Αν και ο Πάπας έχει υποστηρίξει ότι του αρνήθηκαν δίκαιη ακρόαση, το δικαστήριο της Αυστραλίας άκουσε από την πλευρά των τραπεζών ότι η επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό με χρήματα που αποκτήθηκαν μέσω της υποτιθέμενης απάτης.

Η Αγκοστίνο παραδέχτηκε ότι πληρώθηκε από το Forum Group, αλλά είπε ότι οι πληρωμές έγιναν σύμφωνα με τους όρους της ως υπάλληλος και ότι δεν προέρχεται από χρήματα από την υποτιθέμενη απάτη. Ακόμα και αν ίσχυε όμως κάτι τέτοιο, εφόσοσν τα όποια χρήματα έχει λάβει αφορούν την εργασία της και εκείνη δεν είχε γνώση της φερόμενης απάντης, έχουν αποκτηθεί νόμιμα και δεν δύναται τώρα να της αφαιρεθούν.

Μαζί με την Αγκοστίνο, η Westpac έχει βάλει στο στόχαστρο και τον επιχειρηματικό συνεργάτη του Πάπας στην Αυστραλία Βιντσέντσο Τεσοριέρο. «Η Westpac ισχυρίζεται ότι ο Papas και ο Tesoriero ήταν ο εγκέφαλος της απάτης», ανέφερε καταληκτικά το τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian για την υπόθεση, που εξακολουθεί να βρίσκεται στον αφρό της επικαιρότητας για τα ΜΜΕ της Ωκεανίας.