Από τα χέρια της Πατουλίδου στον Κώστα Μπανιώτη το βραβείο «Νίκος Σαμαράς» του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής του ύψους τις τελευταίες δυο δεκαετίες Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος δεν απαρνήθηκε ποτέ τον σύλλογο της Ολυμπιάδας Κομοτηνής παρά τις προτάσεις που είχε και κρέμασε πέρσι τα σπάικς του, τιμήθηκε με το βραβείο «Νίκος Σαμαράς» του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ο Μπανιώτης ολοκλήρωσε πέρυσι μια σπουδαία καριέρα έχοντας ρεκόρ κατακτήσεων σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια και Ολυμπιακούς Αγώνες και κορυφαίες στιγμές το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κλειστού της Γλασκώβης το 2019 και το χρυσό στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 στην Μερσίνα.

Ο Κομοτηναίος άλτης παρέλαβε το βραβείο από έναν θρύλο του ελληνικού στίβου, την ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης και σήμερα αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Το βραβείο «Νίκος Σαμαράς» έχει θεσπιστεί στη μνήμη του κορυφαίου Εβρίτη βολεϊμπολίστα που έφυγε πριν 9,5 χρόνια από τη ζωή και ήταν φοιτητής του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ. Δίνεται κάθε χρόνο σε μια σημαντική προσωπικότητα του Ελληνικού Αθλητισμού.

Στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, το βραβείο «Νίκος Σαμαράς» έχουν παραλάβει η ασημένια ολυμπιονίκης της Αθήνας στο τριπλούν Πηγή Δεβετζή, ο ασημένιος ολυμπιονίκης της μαραθώνιας κολύμβησης στο Ρίο ντε Τζανέιρο Σπύρος Γιαννιώτης και ο καθηγητής του ΔΠΘ και προπονητης βόλεϊ Ανέστης Γιαννακόπουλος.

May be an image of 3 people, people standing and indoor