Γράφει ιστορία η Κουρομπίλια μετέχοντας ως πρώτη βοηθός στη διαιτητική ομάδα του τελικού του Champions League Μπαρτσελόνα – Λυών

Η Ελληνίδα διεθνής βοηθός διαιτητή ορίστηκε από την UEFA στον μεγάλο Τελικό του Champions League Γυναικών ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Λυών, που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου στο γήπεδο της Γιουβέντους στο Τορίνο.

Ετσι κορυφώνεται η καριέρα της Καρδιτσιώτισσας ρέφερι, η οποία ξεκίνησε την διαιτησία από την ΕΠΣ Θράκης πριν 25 χρόνια, όταν ήταν φοιτήτρια στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Διαιτητής του Τελικού ορίστηκε η Lina Lehtovaara από την Φινλανδία, ενώ βοηθός της, μαζί με την Χρυσούλα Κουρομπίλια, θα είναι η Karolin Kaivoja από την Εσθονία.

Μετά την γνωστοποίηση του ορισμού της η Χρυσούλα Κουρομπύλια προσέθεσε ότι είναι τεράστια τιμή και ευθύνη να επιλεχθεί σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Με την ευκαιρία του ορισμού της κυρίας Κουρομπίλια, η ΚΕΔ/ΕΠΟ της εύχεται καλή επιτυχία με την ελπίδα ότι το γεγονός αυτό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ενασχόληση περισσότερων γυναικών με την διαιτησία.

Αναλυτικά η διαιτητική ομάδα του Τελικού Champions League Γυναικών 2022, όπως ανακοινώθηκε από την UEFA:
Referee: Lina Lehtovaara (Finland)
Assistants: Chrysoula Kourompylia (Greece), Karolin Kaivoja (Estonia)
4th Official: Jana Adamkova (Czech Republic)
VAR: Tiago Bruno Lopes Martins (Portugal)
Assistant VAR: Joao Silva Pinheiro (Portugal)
VAR Support: Paolo Valeri (Italy)