Δεύτερο ασημένιο μετάλλιο για την Αλεξανδρουπολίτισσα Όλγα Στούρα στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Νορμανδίας

Μετά από μια υπέροχη κούρσα στα 200 μέτρα πεταλούδα, η Όλγα Στούρα κρέμασε για δεύτερη φορά το ασημένιο μετάλλιο στον λαιμό της στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα για αθλητες και αθλήτριες που είναι μαθητές Λυκείων.

Η 19η Παγκόσμια Γυμνασιάδα διεξάγεται στην Νορμανδία της Γαλλίας αυτήν την εβδομάδα και η Αλεξανδρούπολη μετά από αυτήν την νέα επιτυχία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει κολυμβήτρια παγκοσμίου επιπέδου σε αυτές τις ηλικίες.

Η επίδοση της Στουρα ήταν 2’19″31 και είναι η τρίτη φορά που σπάζει το φράγμα του 2’20”. Υπεθυμίζεται ότι η Όλγα Στούρα πριν λίγες ημέρες κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο με την σκυταλοδρομία 4×100μ. ελεύθερο.

Με την επιτυχία της καθίσταται η πιο επιτυχημένη ελληνίδα στην διοργάνωση, αφήνοντας πίσω της την επίσης Εβρίτισσα Νικολέτα Αντωνιάδη που κατέκτησε στον στίβο ένα σσημένιο μετάλλιο στα 110 μέτρα εμπόδια αλλά το χάλκινο με την σκυταλοδρομία.

Η Στούρα παρέλαβε το μετάλλιο της τυλιγμένη με την ελληνική σημαία. Άφησε στην τρίτη θέση μια αντίπαλο από την Ουγγαρία, παραδοσιακή δύναμη στην κολύμβηση, ενώ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε αθλήτρια-μαθήτρια από την Τουρκία.

«Πολλά συγχαρητήρια στην Όλγα Στούρα για την επιτυχία της. Μας έκανε όλους περήφανους . Συγχαρητήρια και στους προπονητές της Τυλιγαδά Γιώργο και Αθανασίου Παναγιώτα και στους γονείς της. Σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και καλή συνέχεια στους υπόλοιπους αγώνες!!!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του ΟΦΘΑ, του συλλόγου της Όλγας Στούρα.