Όταν φιλοξενούνταν στην Θράκη η νέα κάτοχος του Europa League Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης λύγισε την Ρέιντζερς στα πέναλτι με 5-4 (κ.α. και παρ. 1-1) και κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της με ήρωα τον Τραπ και μοιραίο ο Ράμσεϊ.

Ήταν 8 Οκτωβρίου του 2009 όταν η νέα κάτοχος του Europa League Άιντραχτ Φρανφούρτης, έχοντας στον πάγκο τον Μίχαελ Σκίμπε (μετέπειτα προπονητή της Εθνικής Ελλάδος που προσελήφθη από τον Ξανθιώτη πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη μετά από μεσολάβηση του Ξανθιώτη μάνατζερ Ανέστη Τσετινέ), βρέθηκε στα Πηγάδια για να παίξει φιλικό με την Σκόντα Ξάνθη.

Οι Θρακιώτες προηγήθηκαν με 2-0 με σκόρερ τους Φαμπιανέζι (48′ πεν.) και Μαρσελίνιο (51′) αλλά στην συνέχεια οι Γερμανοί έκαναν την μεγάλη ανατροπή σε εκείνη την φιλική αναμέτρηση. Ο Μάιερ στο 63′ αρχικά μείωσε ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος που τότε αγωνιζόταν στους Γερμανούς στο 69′ πέτυχε το 2-2 απέναντι στον ξάδελφό του και τότε τερματοφύλακα της Ξάνθης Σωτήρη. Ο Φενίν στο 75′ έκανε την ολική ανατροπή για το το 2-3 και ο Κόλερ στο 81′ διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Στο 75ο λεπτό μάλιστα ο Νίκος Λυμπερόπουλος αντικαταστάθηκε και γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στα Πηγάδια. Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Ήταν για μένα πολύ συγκινητικό που όλος αυτός ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα εδώ με χειροκρότησε και μου έδειξε την αγάπη του. Τους έχω πάντα στην καρδιά μου. Είναι πολύ ωραίο να γυρίζεις σε ένα γήπεδο ως αντίπαλος και όλοι να σε χειροκροτούν».

ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος (74’ Γκσπούρνινγκ), Κομεσίδης (74’ Μπέρτος), Τζιωρτζιόπουλος (86’ Φερνάντες), Σταθάκης, Κωστούλας, Αμπένα (56’ Κιντάνα), Μαρσελίνιο (86’ Κόλμπας), Φαμπιανέσι (74’ Παπαδόπουλος), Σουάνης (69’ Λουτσιάνο), Στιβάρ (69’ Βακουφτσής), Πόι (46’ Λιαπάκης).
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΦΟΥΡΤΗΣ: Φέρμαν, Οκς (80’ Μαχνταβίκια), Πέτκοβιτς (83’ Τσόμου), Φραντς (46’ Τέμπερ), Λυμπερόπουλος (83’ Αλβαρεζ), Κορκμάζ (63’ Κέλερ), Σταϊνχόφερ, Μάιερ (63’ Κόλερ), Φένιν (80’ Τόσκι), Ρους, Τιτς Ριβέιρο.